Aquest 27 de gener el Plenari del CEM (Consell Escolar Municipal) celebrat a l'escola Planas i Casals, ha aprovat per àmplia majoria el document que recull les línies de treball per tal que Badalona es declari Vila Groga, el text s'ampliarà amb dues aportacions referents a l'educació postobligatòria i l'art. També ha acordat que en nom de tota la Comunitat Educativa, elevi la demanda al Ple de l'Ajuntament perquè sigui aprovada a la sessió del pròxim mes de febrer.
La Plataforma ciutadana en defensa de l'educació pública BADALONA ES MOU, que agrupa a les associacions de mares i pares, la seva federació FAMPAS, professorat i equips directius, després d'un procés de debat, han elaborat una proposta, refrendada a l'assemblea del passat 26 de novembre, per demanar que Badalona es declari "Vila Groga".
El treball de la comunitat educativa de Badalona, organitzada en la plataforma Badalona es mou, s'ha caracteritzat pel seu compromís en la defensa de l'escola pública. Les mobilitzacions en contra de les retallades, la supressió de les aules de p3 o la denúncia de retrocés i privatització de l'educació que suposa la LOMCE en son un exemple.
La declaració de Vila groga suposa, segons expliquen des de la comunitat educativa en un comunicat "la confluència de totes aquestes reivindicacions i d'aquesta manera Badalona se sumaria a d'altres ciutats com Terrassa, Cerdanyola, Santa Coloma de Gramenet o l'Hospitalet".
"Volem que la nostra ciutat, bressol també del moviment de les samarretes grogues i sempre present en la defensa del model d'educació pública, ha de formar part d'aquest moviment i ho ha de fer amb la màxima solemnitat", afegeixen.
"La declaració de Vila groga suposa afegir el compromís de tota la ciutat en la defensa de l'educació pública de qualitat que es concreta en comprometre's en la defensa de l'escola pública i de qualitat, perquè és l'escola de tots i totes; vetllar perquè l'educació no deixi mai de ser un DRET de ciutadania, i que garanteixi l'equitat, la igualtat d'oportunitats, la inclusió educativa i la no-discriminació i actuï com a element compensador de les desigualtats personals, culturals, econòmiques i socials; crear els espais comuns de treball per tal que el govern local i tots els agents educatius i socials puguin iniciar la reflexió sobre quin ha de ser el model educatiu que volem i necessitem per la nostra ciutat; crear espais de col·laboració i intercanvi entre escoles agents educatius per avançar cap a una ciutat educadora i expressar el seu total i absolut rebuig a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), alhora que insta a la Generalitat de Catalunya perquè es declari insubmisa a la llei i suspengui la seva aplicació a Catalunya, tal com ja han fet altres comunitats autonòmiques de l'estat espanyol".
Badalona es mou, inicia una campanya per recollir adhesions tant de persones com entitats: http://badalonaesmou.blogspot.com.es/p/ad.html i fa una crida a tota la ciutat a acompanyar la comunitat educativa el proper 23 de febrer (data del proper Ple de l'Ajuntament) a la plaça de la vila per recolzar la declaració de Badalona com a Vila Groga.
|