BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Domingo
21 de Octubre de 2018
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàUna nova eina desenvolupada a Germans Trias consolida la transformació cap a un hospital sense dolor
Una nova eina desenvolupada a Germans Trias consolida la transformació cap a un hospital sense dolor
Una nova eina desenvolupada a Germans Trias consolida la transformació cap a un hospital sense dolor
Redacción - 08/08/2018 06:36

Professionals de Germans Trias han ideat i desenvolupat una nova eina per gestionar millor el dolor dels pacients hospitalitzats. Es tracta del Mapa del Dolor, una tecnologia que permet visualitzar tots els registres de dolor dels pacients hospitalitzats de manera simultània en una sola pantalla, com si fos un mapa, i donar una resposta ràpida per alleujar-lo i controlar la seva progressió.

El Mapa del Dolor s'ha creat conjuntament entre professionals de desenvolupament informàtic de l'Hospital i del Comitè del Dolor.

El dolor, la cinquena constant vital

Segons la OMS, no tenir dolor és un dret de totes les persones i, en pacients hospitalitzats, el dolor s'ha de registrar com la cinquena constant vital. Els professionals d'Infermeria de Germans Trias mesuren la percepció de dolor dels pacients un mínim de tres cops al dia mitjançant l'Escala Visual Analògica (EVA). En aquesta escala, el pacient situa la intensitat del seu dolor en una línia del 0 al 10 i després infermeria la registra a l'aplicació. El dolor és una percepció subjectiva, però sigui quin sigui el seu grau, l'objectiu de l'hospital ha de ser fer-lo desaparèixer en tot moment.

El Mapa del Dolor es nodreix dels registres de l'escala EVA per generar una imatge amb tots els llits d'hospitalització i mostrar en una pantalla inicial les mitjanes del dia i la màxima de tots els pacients ingressats.

Un color per a cada intensitat de l'escala

Gràcies a un semàfor de colors, el mapa permet identificar fàcilment els pacients amb dolor lleu (en verd), amb dolor moderat (en taronja) i aquells que presenten un dolor intens (en vermell).

D'aquesta manera, la infermera clínica del dolor, que revisa diàriament el mapa i té la visió global de tot l'hospital, pot detectar fàcilment els pics de dolor dels pacients, és a dir, els que presenten un EVA igual o superior a 7.

La infermera revisa la història clínica dels pacients amb dolor intens per identificar les possibles causes i, conjuntament amb un professional mèdic, optimitzar el tractament analgèsic. Al cap d'una hora del pic de dolor, es torna a fer l'escala EVA al pacient per saber si la nova analgèsia administrada ha estat efectiva i ha alleujat el dolor.

"El mapa mostra tots els registres de dolor d'un pacient des del seu ingrés a l'hospital", explica Patricia Barroso, infermera clínica del dolor, que afegeix: "L'eina no serveix per comparar pacients, sinó per veure com evoluciona cada un d'ells, ja que cada persona percep el dolor a la seva manera".

El Mapa del Dolor identifica també d'una manera especial els pacients operats el dia anterior, que són els més susceptibles de patir dolor, i facilita el seu control durant les primeres 24 h. A més, mostra els nivells de dolor per plantes, i per servei.

"El mapa és una eina excel·lent per millorar el control del dolor i la qualitat assistencial. Aporta una informació extraordinària que permet detectar els pacients que tenen o han tingut dolor les últimes 24 h. Aquesta informació és la punta de llança que inicia, des de la Clínica del Dolor, totes les accions dirigides a alleujar el màxim possible el dolor dels nostres pacients", explica el doctor Daniel Samper, cap de la Clínica del Dolor.

Aquesta experiència ha permès a l'Hospital Germans Trias ser reconegut com a candidat dels "Centres Compromesos amb l'Excel·lència de Cures", acreditat per l'Associació d'Infermeres d'Ontario. De la mateixa manera, ha rebut diferents reconeixements, com el Primer Premi en el Congrés Nacional de la Asociación Española de Enfermería de Anestesia y Terapia del Dolor.

L'Hospital Germans Trias és un centre públic, situat en el marc del Campus Can Ruti, que presta atenció sanitària d'alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelonès Nord i al Maresme, així com a alguns ciutadans d'altres territoris catalans en el cas de determinades patologies, en què l'hospital és referència per a fins a 1.200.000 habitants. L'Hospital el gestiona la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), que també és responsable de l'Atenció Primària del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 4 y 2

Últimas noticias

19/10/18 11:21
Juandas nos hace vibrar con su música

18/10/18 06:17
El Govern municipal presenta la proposta per a la construcció del nou passeig Marítim de Badalona fins al Torrent de Vallmajor

18/10/18 06:15
Els serveis dels cementiris de Badalona s’amplien per la diada de Tots Sants

18/10/18 06:13
El Govern municipal anuncia més contundència per lluitar contra l’incivisme a Badalona

18/10/18 06:11
El Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric serà escenari aquest diumenge d’un taller d’anellament d’ocells


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2018 - Contacto webmaster