Alumnes de primària de les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona porten a terme aquest curs un projecte d’emprenedoria
Cada grup ha creat una cooperativa per elaborar productes que posaran a la venda als Encants de Montigalà el 8 de maig
Redacción/ Imatge: Arxiu - 09/01/2015 06:03
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10294

Les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona participen novament aquest curs en un projecte que fomenta la cultura emprenedora entre l'alumnat d'educació primària. Aquesta experiència forma part d'un programa que està duent a terme la Diputació de Barcelona a 45 municipis i que, en el cas de Badalona, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament.

En aquest sentit alumnes de 5è de primària de les dues escoles han creat una cooperativa per cada grup de classe. A l'escola Alexandre Galí es diuen 'Petits Galinventors' (5è A) i 'Els bons artesans' (5è B); i a l'escola Llorens Artigas 'Coopekids' (5è A) i 'Nenscooperboom' (5è B). El procés segueix amb la determinació dels productes que s'han d'elaborar i culminarà amb la venda de la producció en una parada del mercat dels Encants del parc de Montigalà el dia 8 de maig.

Com funciona?

El projecte es basa en un treball real on els participants han de saber com crear, organitzar, gestionar i tancar una cooperativa de fabricació de productes, amb activitats com sol·licitar un microcrèdit o vendre en un mercat local. A més, cada cooperativa ha de decidir si destina, com a bona pràctica de Responsabilitat Social Empresarial (RSE), un 10 per cent o més dels seus possibles beneficis a un projecte de desenvolupament local o internacional, a través d'una organització no governamental (ONG). El projecte està integrat en el pla anual del centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar.

El regidor d'Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, considera que "iniciatives com aquestes serveixen perquè des de Primària, els nois i noies comencin a conéixer el món de l'emprenedoria i adquireixin uns primers coneixements que en el futur, quan siguin adults, els poden ajudar a trobar feina o crear ocupació".

En el programa a Badalona hi participen, a més de les dues escoles esmentades, les cooperatives locals M5 Idees i Gramagraf, les entitats La Mussara, Fundació Ateneu Sant Roc i Fundació Salut Alta, l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, Triodos Bank i l'Ajuntament de Badalona a través de les àrees d'Educació, Esports i Joventut i de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, i de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació (IMPO).

El projecte Cultura emprenedora a l'escola està promogut per la Diputació de Barcelona a partir de l'experiència que desenvolupa la Ciudad Industrial del Valle del Nalón, SAO (Valnalón), en col·laboració amb diversos ajuntaments. A Badalona, l'activitat es va iniciar el curs 2011-2012 a l'Escola Planas i Casals, i ha continuat a les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas.