Comencen els treballs de plantació i reposició d’un total de 120 arbres als carrers i places de la ciutat
La campanya d'aquest any durarà un mes aproximadament
Redacción - 13/01/2015 05:32
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10312

Aquest mes de gener han començat els treballs de plantació i reposició d'un total de 120 arbres als carrers i places de la ciutat. La campanya d'aquest any, que durarà un mes aproximadament, ha començat, segons l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de la ciutat, amb la plantació dels arbres caducifolis i acabarà amb la plantació dels arbres d'origen semitropical, que tot i adaptar-se bé a la nostra climatologia responen millor si es planten en mesos més càlids.

La plantació d'aquest any està orientada, segons expliquen, a la reposició de l'arbrat mort i a la substitució d'alguns exemplars d'espècies que actualment estan donant problemes, com creixements desmesurats, fitopatologies i al·lèrgies. Els criteris que s'estan seguint a l'hora de seleccionar el tipus d'arbre que es plantarà a cada espai públic són les característiques ornamentals, la resistència a l'estrès hídric així com l'amplada del carrer per evitar interferències amb façanes d'habitatges o d'accessibilitat de les persones.

Tot i que la campanya de plantació de l'arbrat viari es centra bàsicament en el mes de gener, durant tot l'any es van fent algunes plantacions que a causa de les característiques de l'espècie són més adequades en èpoques de calor.

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha explicat que "l'Ajuntament està valorant la possibilitat de reposar part de les palmeres que s'han perdut a la Rambla i al carrer de Santa Madrona a causa de l'atac de l'escarabat morrut i dels temporals dels últims mesos".