Filmets, de gira amb els curtmetratges sobre convivència

Redacción - 02/07/2010 05:35
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1036

Tortosa estrenarà avui a les 18.00 hores la gira de curtmetratges Filmets per la convivència 2010 que organitza per segon any consecutiu el Festival Internacional de Filmets de Badalona i la Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania a diverses localitats de Catalunya. La primera sessió, d'entrada gratuïta, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa i inclourà la projecció d'una dotzena de curts de països com l'Estat espanyol, els Estats Units, els Països Baixos, França i Bèlgica (tots en versió original subtitulada).

L'objectiu és apropar aquestes propostes a la població en general, enteses com una invitació a abordar les migracions i la convivència entre cultures des d'una perspectiva constructiva i que incita a la reflexió. El material seleccionat inclou treballs sobre el tràfic de dones immigrades forçades a exercir la prostitució, sobre la por irracional que sovint impregna allò desconegut, sobre els immigrants hispans que travessen la frontera entre Mèxic i els Estats Units o sobre els menors marroquins que intenten creuar l'Estret de Gibraltar. Hi ha espai per al drama, per a l'humor i també per a replantejar-se alguns estereotips.

Filmets per la convivència és una secció del Festival Internacional de Filmets de Badalona que la Secretaria per a la Immigració patrocina des de 2008. Recopila i premia els curmetratges presentats a concurs que tinguin a veure d'alguna manera amb les migracions i la convivència intercultural. Durant el mes de novembre es premien els materials seleccionats pel públic del festival, que aquest 2010 arriba a la seva 36ª edició. Posteriorment, els mateixos materials són els que conformen el catàleg de projecció de la gira que de moment ja té confirmades sessions a Terrassa (16 i 29 de juliol) i Lloret de Mar (24 de setembre).

Més informació aquí