ICV-EUiA Badalona recullen signatures per la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica

Redacción - 27/01/2015 17:12
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10396

Aquest dimecres 28 de gener al matí, als Encants de la Salut, militants d'ICV i EUiA recolliran signatures per la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica i repartiran tríptics informatius amb les propostes de la coalició.

En un comunicat de premsa, asseguren que segons dades del 2012, la pobresa energètica ha afectat el 17% de les llars a l'Estat Espanyol, ja ha produït 7.200 morts prematures, i va en augment. A més, entre el 2008 i el 2013 es van iniciar a Catalunya 98.040 procediments d'execució hipotecària.

Per aquest motiu, l'Aliança contra la Pobresa Energètica ha impulsat la ILP de Mesures Urgents per fer front a l'Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica. ICV-EUiA hi dóna suport amb la recollida de signatures, amb mesures per garantir els subministraments bàsics, i evitar que cap família es quedi sense llar.

En aquest sentit, ICV-EUiA proposen crear la Taula de Lluita Contra l'Exclusió, un espai per reforçar l'atenció municipal i buscar solucions amb les famílies en situació de vulnerabilitat energètica i/o execució hipotecària. També crear un protocol entre l'Ajuntament i les companyies per garantir el subministrament elèctric, d'aigua i gas a consumidors vulnerables.