Els barris de Pomar i Llefià acolliran els dies 9 i 10 de juliol la Festa del Foc
Es farà en el marc dels actes de Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana
Clara Bayo - 06/07/2010 06:04
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1050

Tot està enllestit per a qué el cap de setmana Badalona sigui la Capital del Foc. I és que emmarcat dins de les activitats de Badalona Capital de Cultura Catalana divendres i dissabte, els barris de Pomar i de Llefià respectivament seran l'escenari de la gran festa del Foc.

En el cas del divendres 9 de juliol, serà el barri de Pomar qui iniciarà aquesta festa amb un Correfoc Infantil. Serà a les 20.00 hores i amb sortida a l'avinguda del Primer de Maig, passant per l'avinguda de Pomar i final a l'avinguda de Sabadell.

Pel que fa al dissabte 10 de juliol, els carrers de Llefià seran claus per gaudir de Correfocs, fires i trobades de colles del foc. Gairebé 27 colles procedents de diversos punts geogràfics d'arreu de Catalunya arribaran a Badalona per a fer la gran festa. L'inici de la festa el dissabte serà doncs a les 18.00 hores amb una fira i mostres de tots els trets culturals dels amants del foc i de les colles. A les 20.00 hores hi haurà una gran Tabalada amb inici a la rambla de Floridablanca, seguit de l'avinguda del Marquès de Sant Mori i final a la plaça de Trafalgar.

I tot just després, a les 21.30 hores, s'iniciaran els Correfocs amb dos recorreguts diferents. Un que començarà al carrer del Doctor Bassols/ronda de Sant Antoni, passarà per la ronda de Sant Antoni, per Pérez Galdós i tindrà el final a la plaça de Trafalgar, juntament amb l'altre recorregut que tindrà inici al carrer del Doctor Bassols/ronda de Sant Antoni, carrer del Doctor Bassols, avinguda del Marquès de Sant Mori, i final a la plaça de Trafalgar. Serà a aquesta plaça on els Correfocs convergiran i cap a les 23.00 hores tindrà lloc el fi de festa amb un gran Final de festa i castell de focs.

Una festa per tothom

Així van presentar ahir la Gran Festa del Foc el regidor de cultura Mateu Chalmeta i el portaveu i representant de les 4 colles badalonines que participaran en aquesta celebració -Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Diables Kapaoltis i Bufons del foc, Josep Mussons. Tot dos van coincidir en el fet d'haver intentat descentralitzar les activitats de la Capitalitat per a que tothom pugui gaudir de les festes. Esperen que hi hagi una gran participació de veïns i veïnes procedents de tots els barris.

Normativa de Foc

Aquest serà un dels grans correfocs que es farà amb la nova normativa europea de foc vigent. Tot i això, tot està preparat per a gaudir de la festa. Distàncies prudencials entre diables i públic, roba adequada, ulleres de protecció, mocadors... I per exemple per a les vivendes i comerços de la zona dels correfoc es recomana que els immobles tinguin les portes i les finestres tancades, les persianes abaixades i els tendals recollits. No hi ha d'haver roba estesa o altres elements similars. Des de l'Ajuntament informen que es pot recollir cartró per protegir portes i finestres de manera gratuïta, des del dia 1 de juliol, de dilluns a divendres, al Centre Cívic la Salut, avinguda del Marquès de Sant Mori de 17.00 a 21.00 hores, i al Casal Cívic de Pomar, avinguda de Sabadell, s/n, de 10.00 a 14.00 hores.