Exposicions, xerrades i activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona entre els actes programats a les biblioteques de Badalona

Redacción - 05/03/2015 05:40
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10645

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona ha programat diverses activitats per aquest mes de març, entre les quals destaquen les exposicions, xerrades i activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona.

Una de les activitats destacades és l'exposició 'Veïnes, ciutadanes' amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona i que es podrà visitar fins al 30 de març, a la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta. Es tracta d'una exposició de l'Institut Català de les Dones, que tracta sobre el paper de les dones en els moviments veïnals de la dècada dels setanta a Catalunya, que van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir a resoldre la transició política a favor de la democràcia.

A l'Hora del Conte destaca 'Un joc: Badadones' que tindrà lloc dijous 12 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Sant Roc. També vinculat al Dia Internacional de la Dona i pensat perquè els més petits coneguin, d'una manera divertida, la vida d'algunes de les dones més importants que han existit al llarg del temps. Aquesta activitat anirà acompanyada d'una exposició bibliogràfica durant tot el mes de març. I és què la Biblioteca Sant Roc participarà activament en les activitats que s'organitzen al barri en commemoració del Dia Internacional de la Dona i que culminaran amb un acte a la plaça de Camarón de la Isla, divendres 13 de març a la tarda.

En commemoració del Dia Mundial de la Poesia que se celebra el 21 de març les biblioteques acullen lectures poètiques. Per exemple l'activitat 'Pinzellades en vers de Joana Raspall' que tindrà lloc dijous 19 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Sant Roc. També 'Paraules Estimades de Conxita Pujadó Vergés', dijous 19 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Can Casacuberta.

Quant a xerrades destaca 'Cicle menjars tradicionals de tot l'any: cuina de primavera' que es durà a terme dimecres 18 de març, a les 18.00 hores a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto. Una xerrada adreçada a infants a partir de 6 anys que els farà venir gana i que pretén apropar-los al calendari festiu culinari català.

I aquest mes de març tindrà lloc la cloenda de 'Va de novel·la històrica. L'època de Pere el Gran' amb una visita guiada a Sant Jeroni de la Murtra, dissabte 7 de març, a les 11.00 hores. L'activitat, que es fa amb la col·laboració del Museu de Badalona, comptarà amb la presència de Joaquim Molina, guanyador del Premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2014, amb l'obra La rosa entre els llops. Aquesta visita tanca un seguit d'activitats que han permès fer un recorregut pel passat, per l'època del rei Pere II, a finals del segle XIII. La visita serà guiada pel Carles Díaz, medievalista i autor del llibre Bertran Nicolàs: fundador de Sant Jeroni de la Murtra. Les places són limitades. Per a més informació: badabiblios@badalona.cat

Espais familiars


Dissabte 21, a les 11.30 hores, a la Biblioteca Can Casacuberta tindrà lloc la xerrada 'Límits en la infància. Saber dir no', a càrrec de la psicòloga Amàlia Martín.

Les biblioteques de Badalona compten amb dos nous tràmits en línia: la subscripció al Club de lectura virtual que ofereix activitats de foment de la lectura en format virtual: tertúlies literàries temàtiques, concurs de relats col·lectius en línia i d'altres que combinen l'activitat presencial i en línia. Un espai de debat, interrelació i d'intercanvi de coneixement; també la subscripció al butlletí mensual d'activitats destacades de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

A més a més continua el cicle de contes de seguretat viària: Bona nit, Pintoret! A càrrec de membres de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona. Dijous 12 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Lloreda i dijous 26 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Pomar

Per ampliar qualsevol informació AQUÍ