L’atenció primària de l’ICS participa en la Setmana de la Vida Activa Fem Salut!
Professionals de vuit equips d’atenció primària de Badalona i Sant Adrià expliquen la necessitat de realitzar activitat física
Redacción - 05/03/2015 06:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10647

Vuit equips d'atenció primària (EAP) de l'Institut Català de la Salut (ICS), de Badalona i Sant Adrià de Besòs, participen en la 4a Setmana de la Vida Activa Fem Salut!, que se celebra entre el 2 i el 6 de març de 2015 i culmina amb una caminada popular que tindrà lloc el dia 12 de març al matí. L'Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de BDN Running i coincidint amb la IV Cursa BDN Running - Memorial Luis Condon, organitza aquesta 4a. Edició de la Setmana de la Vida Activa Fem Salut! en la qual participen.

Els professionals dels equips que participen en l'activitat formen part del Programa d'Activitat Física i Esportiva (PAFES), impulsat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport. Fins al 6 de març, aquests professionals oferiran xerrades divulgatives als centres d'atenció primària per conscienciar la població sobre la importància de realitzar activitat física. Els EAP que col·laboren en la Setmana de la Vida Activa Fem Salut! estan ubicats als centres d'atenció primària Dr. Robert, Gorg, Sant Roc, Llefià, Gran Sol, La Salut i Bufalà-Canyet, de Badalona, i Dr. Barraquer, de Sant Adrià de Besòs.

La combinació d'una alimentació saludable i la realització d'activitat física de manera regular ajuda a prevenir l'aparició de problemes de salut i a mantenir i millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones. D'altra banda, l'activitat física també ajuda a conèixer millor els espais oberts del nostre entorn i a fomentar vincles d'amistat amb altres persones.