Badalona Moda entrega els Premis Joaquim Mercader a nous dissenyadors
Un total de set premis van ser atorgats, tant per l'organització com pels patrocinadors
Laura Pou - 09/07/2010 08:58
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1066

Badalona Moda ha posat punt final a dos jornades on la protagonista indiscutible ha estat la creativitat. Un total de 25 dissenyadors novells van mostrat damunt la passarel·la del BCIN els seus millors treballs.

Francesc Serrano, regidor d'Hisenda, Recursos Interns i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Badalona, va voler agrair la col·laboració de tots per fer possible el BDNmoda i la seva "consolidació". Serrano va recordar que Badalona és una ciutat industrial on hi ha 1.500 persones que treballen el sector tèxtil i 200 marcas, i per tant "no volen perdre la oportunitat de negoci". Alhora va remarcar la necessitat d'innovar per fer front a la crisis econòmica. També van voler dir unes paraules José Marín, del Gremi de Confecció, i Teo Romero, diputat de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, que va avançar que la Diputació treballa en un concurs europeu joves creadors que es celebrarà el pròxim any.

Jurat de luxe

El jurat, format per grans personalitats del món del disseny com Josep Abril (dissenyador), Frans Baviera (dissenyador), Juste de Nin (dissenyador), Toni Francesc (dissenyador), Pep Àvila (fotògraf de moda) i Marta Coca (directora del Àrea de Moda del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de de Catalunya), no es van voler perdre cap detall de les propostes que van mostrar els creadores novells.

Diversitat, experimentació, fantasia i joc de materials van ser les grans apostes dels participants als premis Joaquim Mercader. El negre va ser el color predominant tot i que la gama de colors primaverals no va faltar. La creativitat del dissenyadors novells va sorprendre tant al públic congregat al BCIN, com al jurat, patrocinadors i organització.

Al final, es van repartir un total de set premis, tres entregats pel jurat i quatre pels patrocinadors. El premi a la creativitat i vanguardia, valorat en 2000 euros, va ser atorgat a David Cabra mentre que el gallardó a la viabilitat comercial, valorat en 2000 euros, va ser per Laia Garcés i el premiat pel tractament dels materials va ser Miguel Fables i Estefania Múrcia. Alhora els tres van guanyar un estand per la pròxima edició de la firma de moda The Brandery i la Premiere de Moscú.

Pel que fa els premis dels patrocinadors, IBAC va destacar la feina de tres dissenyadors, Víctor Medina, Sara i Laura Riera i Yolanada Pérez, donant-lis la oportunitat de desfilar a la passarel·la de la Xina. Moda Badalona va guardonar amb un estand a la Fashion Party a Caty Serrà, Laia Blanco i Flavia Duarte. Pel que fa LECTA va premiar a Ximena Ortiz amb una llicencia del seu programa de moda i el grup Modeast Xina va atorgar una estada de sis mesos per treballar al seu departament de disseny a la Xina a Adriana Rovira i Maria Paz.