Xerrada i marxa d'espelmes en el marc del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

CB/AJ - 08/03/2015 07:13
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10660

Un grup de dones de Badalona, provinents de diversos moviments i plataformes de la ciutat, s'han organitzat en el Bloc Violeta Badalona i han preparat tot un seguit d'activitats per commemorar i reivindicar el paper de la dona en el seu Dia Internacional. I així, com cada 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, dones de Badalona han sortit al carrer per fer sentir la seva veu i recordar que la lluita per la igualtat "és una lluita constant". Tal com expliquen "vivim un moment de retrocés històric en drets i llibertats i, com sempre, les dones patim la part més dura d'aquesta ofensiva patriarcal i capitalista que ens vol retornar a la llar".

En aquest sentit aquest dissabte 7 de març s'ha dut a terme la xerrada 'El paper de les dones en la lluita social'. Ha estat a l'AVV Sant Mori de Llefià. La xerrada ha servit per parlar del 30è aniversari del segrest d'autobusos perquè arribessin fins al barri de Pomar, de com les dones van convertir-se en protagonistes, organitzant torns, una lluita de carrer per aconseguir millores. Ha estat la presidenta del Casal de la Dona de Pomar qui ha explicat aquesta lluita. Mobilitzacions, segrest d'autobusos, negociacions i lluita veïnal encapçalada per les dones. Arran de tot això, després, es van crear les AMPAS, i el grup de dones que, en aquest cas, va néixer fruit de l'escola d'adults i un taller de costura.

En aquest sentit s'ha repassat també el paper de les dones a les lluites socials, tant en el passat com en el present. A càrrec per exemple de l'Ana Montero de Revolta Global. L'Ana ha apuntat el doble paper que tenen i tenim les dones, la lluita en el moviment social al qual s'hi dedica en cada cas i, afegida, la lluita contra el patriarcat. S'ha portat a terme un diàleg amb el públic assistent, molt participatiu, i on cada persona ha explicat les seves situacions, problemàtiques concretes, i s'ha reflexionat sobre el tema (les retallades, el desmantellament de plans d'igualtat  de prevenció de la violència de gènere, l'assetjament al carrer, els micromasclismes com a un fet quotidià al carrer que s'ha de denunciar i visibilitzar...)

A més a més, i amb motiu del 40è aniversari de la Marxa d'espelmes que van realitzar un grup de dones reivindicant millores en l'enlluernament públic als barris de la ciutat, s'ha portat a terme una marxa d'espelmes fins a la plaça de la Plana on s'ha fet la lectura del manifest, en clau badalonina, i tot seguit una lectura col·lectiva d'un poema de la Maria Mercè Marçal: 'Vuit de Març'.

D'altra banda aquest diumenge 8 de març participaran en la Manifestació Unitària a Barcelona (a les 12.00 hores). El punt de trobada a Badalona és a les 11.00 hores a Pompeu Fabra, entrada c/Martí Pujol.

Més imatges AQUÍ