'L'estiu a la plaça' de La Rotllana rep el premi 'Millor experiència d’Educació en el lleure' per la Fundació Lluis Carulla
Es tracta d'un projecte socioeducatiu que té lloc als barris de la Salut i Llefià
Redacción - 11/03/2015 05:19
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10687

El projecte socieducatiu 'Estiu a la plaça' de La Rotllana que té lloc al barris de la Salut i Llefià rep el premi 'Millor experiència d’Educació en el lleure' per la Fundació Lluis Carulla.

'L'estiu a la plaça' és una iniciativa social a peu de carrer que transforma espais públics en entorns de lleure, d'educació i convivència per a infants, adolescents, joves i famílies que durant els mesos d'estiu no tenen opcions de vacances. El projecte va néixer ara fa quatre anys com a resposta a la manca d'espais per a la socialització dels joves en els nostres barris i sobretot davant la manca d'alternatives de propostes socioeducatives durant els mesos d'estiu. En un inici la proposta estava dirigida a la població juvenil però donada la gran acollida que va tenir per part de tota la comunitat va ampliar el seu radi d'acció a infants i famílies.

Durant aquests quatre anys s'han dinamitzat espais públics amb propostes de la mateixa comunitat i orientades a treballar entorn l'aprenentatge i servei i a promoure la participació d'infants, joves i comunitat sense distinció de cap tipus.

Una de les claus del projecte ha estat la de deixar un espai obert per a fer propostes, donant l'oportunitat a molts joves de participar activament en els nostres barris, ciutat i fins i tot en l'àmbit internacional. La bona acollida per part de veïns, el suport de diferents organitzacions i institucions i finalment el reconeixement amb aquest premi són una mostra de què treballar per a convivència és possible si aprofitem les diferències com a oportunitats.

El Premi que convoca la fundació compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya.