La Processó del Silenci recupera un misteri del 1941
El Centro Cultural Rociero 'Nuestra Señora de La Esperanza' en seran els portants
Xavier Navarro - 15/03/2015 08:42
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10722

El passat divendres 13 de març al vespre l'església Santa Maria acollí la presentació del recuperat misteri que actualment s'ha anomenat "Ponç Pilat" (amb aquest ja en van 15 sense contar els misteris vius que en són dos). Aquest canvi de nom no és casual, ja que històricament aquesta imatge processional era coneguda amb el nom de 'Ecce Homo'. Quan als anys 80 es va recuperar la Processó del Silenci de Dijous Sant es decidí no restaurar aquesta imatge, ja que estava molt malmesa. No obstant això, els Amics de Sant Jeroni de la Murtra aportaren una talla antiga que tenien. La peça, que data del 1941, es comprà originalment pel Gremi de Fusters a la botiga d'imatgeria religiosa "Can Bochaca - El Arte Católico" i realitzada als seus tallers d'Olot.

Aquesta recuperació ha estat gràcies a l'Associació Processó del Dijous Sant que des de fa uns anys vetlla pel manteniment de tot el patrimoni processional de Dijous Sant de la ciutat. En aquest cas, l'Associació va comptar amb la col·laboració del Centro Cultural Rociero "La Esperanza" que en seran els portants. "Para una entidad que vaya a hacer los 30 años, un regalo como este es una gran recompensa que la cogemos con mucho amor y mucho cariño para este primer año y los venideros", explicava Loli Cañadas representant del Centro Cultural "La Esperanza".

L'acte consistí en la presentació en societat i la benedicció per part de Mossèn Jaume Aymarch. Seguidament, i davant del misteri, es feu les ofrenes d'un cant del "Record i Memòria", per part de tres infants, i d'una saeta per part del Centro Cultural 'La Esperanza'. Per finalitzar es procedí a la firma del conveni al qual es cedeix el misteri a l'entitat esmentada.

Cal destacar que la restauració ha anat a càrrec de Voravit Roonthiva, restaurador del Centre de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. Malauradament, però, la imatge que representa a Ponç Pilat s'ha malmès durant el muntatge del misteri. És per aquest motiu que aquesta figura en concret haurà de tornar a ser reparat durant els pròxims dies per a què sigui exposat a Santa Maria i posteriorment pugui sortir en condicions a la Processó del Silenci de Dijous Sant el pròxim 2 d'abril.