Arriben les XXIX Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari
Els dies 17,18 i 19 de març
Redacción - 17/03/2015 09:21
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10732

Badalona celebrarà els dies 17, 18 i 19 de març les XXIX Jornades Científiques d'Ensenyament Secundari. Un total de 66 alumnes procedents de 14 centres educatius presentaran 55 treballs de recerca de diverses àrees com ciències socials, ciències experimentals, tecnologia, llengua, matemàtiques, història, art o literatura. Els actes de presentació dels treballs es durant a terme els dies 17, 18 i 19 de març, a partir de les 9.45 hores, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), ubicat al carrer de Marcus Porcius, sense número, del polígon de les Guixeres. Durant els tres dies, prop de 731 alumnes i mestres dels 14 centres educatius assistiran a la presentació d'aquests treballs, que es realitzen utilitzant el mètode científic.

En aquesta edició hi participen 14 centres educatius públics i concertats: Badalona VII, Badalonès, Barres i Ones, Boix, Enric Borràs, Isaac Albéniz, Júlia Minguell, La Pineda, Pompeu Fabra, Mare de Déu de l'Assumpció, Maristes Champagnat, Pau Gargallo, Sant Andreu i Ventura Gassol.

Durant les 29 edicions de les Jornades Científiques, més de 1.500 alumnes badalonins i també d'altres municipis han presentat més de 1.400 treballs de recerca. En total hi han assistit més de 17.000 persones.

L'organització de les Jornades va a càrrec de l'Escola de Natura Angeleta Ferrer i de l'Escola del Mar, Centre d'Estudis Marins, de l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat; de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de l'Ajuntament de Badalona; del Centre de Recursos Pedagògics, de la Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren els Mercats Municipals, el BCIN, i la Fundació Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP). A més, l'Institut de Recerca de la Sida (Irsicaixa) ofereix una xerrada de divulgació científica i l'empresa farmacèutica Grupo Menarini col·labora en diversos aspectes, entre ells l'edició del llibre amb el resum de tots els treballs. La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha explicat que "durant 29 anys, les Jornades han millorat en qualitat, tant dels treballs presentats com de la divulgació que en fan els alumnes en les seves exposicions orals durant els tres dies en que es desenvolupen". "La col·laboració de diverses entitats i empreses, com ara Laboratorios Menarini, garanteix unes Jornades Científiques d'alt nivell, però, a la vegada, és un al·licient per a l'alumnat que hi participa ja que els engresca de cara a la seva futura vida professional", ha afegit