Can Pepus acull aquest divendres la presentació del llibre 'Milagro en Barcelona' de Javier Pérez Andújar i Joan Guerrero
Una activitat organitzada per Badalona Fem Cultura que tindrà lloc a les 19.00 hores
Redacción - 24/03/2015 04:32
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10768

Can Pepus acull aquest divendres 27 de març a les 19.00 hores la presentació del llibre 'Milagro en Barcelona' de Javier Pérez Andújar i Joan Guerrero. Es tracta d'una activitat organitzada per Badalona Fem Cultura que tindrà lloc a les 19.00 hores. 'Milagro en Barcelona' és un llibre que està fet de les instantànies del fotògraf Joan Guerrero i del text, també instantani, de l'escriptor Javier Pérez Andújar, doncs el que aquí es recull és això, l'instant de la vida.

Un llibre que ens submergeix visualment i narrativament en el paisatge de la immigració que habita en la perifèria de les grans urbs, en aquest cas Barcelona. La petjada d'uns barris suburbials i de les seves famílies que queda submergida davant una Barcelona que es presenta com la millor tenda del món maquillada per una 'corporació dermoestética'.

Sinopsi

"Però de quina vida? La de la gent que la fa sense que la hi tingui en compte, moltes vegades ni tan sols administrativament. Homes i dones vinguts de Xina, de l'Índia, de Pakistan, de qualsevol part del món..., apareixen aquí retratats en la seva vida diària. D'alguns s'expliquen els seus problemes particulars i de tots es pretén mostrar la seva problemàtica general, que és l'eterna qüestió, l'infinit trencaclosques de qui ha decidit o ha necessitat emigrar. En un explícit homenatge en el seu títol a 'Milagro en Milán' de Vittorio de Sicca, els dos autors d'aquest llibre travessen braç a braç les ribes, els límits, les fronteres urbanístiques de la ciutat, per transgredir així les fronteres socials. Tot això, en el més bell i dolorós blanc i negre, escrit, com no podia ser d'una altra manera, negre sobre blanc".

La presentació anirà a càrrec del president de Bateneu, Paco Obón i comptarà amb la presència dels dos autors. Recorda, a Can Pepus (Francesc Macià 104 de Badalona) a les 19.00 hores.