La VI Marató de Donació de Sang arriba a Badalona amb l'objectiu de batre un rècord de participació
Es tracta d'una iniciativa que tracta de sensibilitzar sobre la falta de sang als hospitals i captar nous donants
Redacción - 23/09/2009 14:32
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=108

Enguany la campanya es farà amb més ambició que mai: entre d'altres coses perquè es vol batre un rècord de participació ciutadana en donació de sang. Si això s'aconsegueix vol dir que s'obtindran les reserves necessàries per assegurar el subministrament en els moments oportuns. Per aquest motiu, des del Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l'Ajuntament de Badalona, fan una crida a tothom perquè el divendres 25 s'acudeix al Club Social Sant Jordi, situat a la plaça de la Vila, per posar un granet de sorra.
La Marató de Donació de Sang, que a Badalona arriba a la seva sisena edició, porta des de l'any 2002 fent aquesta tasca de sensibilització. Enguany són ja, més de 50 poblacions on es fa aquest tipus d'actuació a Catalunya.
A Badalona aquesta Marató s'ha previst amb una combinació d'activitat lúdica i solidària: Un ambient agradable, regals i un espai atractiu, tot per fer possible que la gent s'anime fer la seva donació.


Motius per donar sang


El Banc de Sang i Teixits és l'únic de tota Catalunya i subministra a tots els seus hospitals i cíniques el productes sanguinis necessaris, això vol dir que ha d'atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris.
Per donar sang es recorda que s'ha de ser major d'edat, tenir un pes corporal de més de 50 Kg, no haver patit hepatitis desprès dels 12 anys i no cal anar dejú.