Comencen les obres per fer més accessible i moderna l'estació de trens de Badalona

Redacción - 15/07/2010 05:04
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1086

Adif ha començat aquest dimecres les obres que serviran per fer més accessible l'estació de trens de Badalona. Unes millores que des de fa molt de temps els veïns i veïnes de la ciutat han estat reclamant.

Amb un pressupost de més de 3,3 milions d'euros, un dels objectius dels treballs és eliminar les barreres arquitectòniques de les instal·lacions. S'aconseguirà construint un nou pas inferior entre les andanes que comptarà amb ascensors , a més d'escales fixes i mecàniques.

Aquestes obres també preveuen fer reformes generals a l'estació. Entre algunes d'elles, destaquen l'elevació del nivell de les andanes per facilitar l'accés als combois, la millora de la façana de l'edifici i la instal·lació de 25 aparcaments per a bicicletes a l'exterior de l'estació.

Una estació més accessible

El projecte contempla la realització d'obres per a l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la millora de l'accessibilitat als trens. En el primer aspecte, destaca la construcció d'un nou pas inferior entre andanes que estarà dotat d'ascensors i escales fixes i mecàniques, així com l'adaptació i modernització del pas existent, on es disposaran també escales mecàniques i fixes.

Tanmateix s'habilitaran dos aparcaments reservats per als vehicles de persones amb discapacitat en la plaça d'accés a l'estació. A més a més es realitzaran diverses actuacions en la façana i el vestíbul de l'edifici de viatgers i es completarà i renovarà el clos perimetral de l'estació, amb l'objectiu d'augmentar els nivells de seguretat de les instal·lacions.

Treballs nocturns

Els treballs de remodelació de l'estació s'estendran fins al mes d'octubre, amb operacions durant els mesos de juliol i agost per a reduir el nivell de sorolls.

I és que la necessitat de compatibilitzar l'execució d'aquests treballs amb el servei ferroviari en aquelles operacions que resulten més pròximes a l'àmbit de les vies obligarà a portar-les a terme en horari nocturn perquè la incidència sobre les circulacions sigui la mínima possible.