Es lliuren els diplomes corresponents al primer semestre de 2010 del 'Programa d’acollida'
En aquesta darrera edició s’han inscrit un total de 197 persones
Redacción - 15/07/2010 22:25
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1088

Un total de 197 persones s'han inscrit a la darrera edició de l'anomenat Programa d'Acollida. Un programa organitzat per l'Ajuntament de Badalona, a través de la Regidoria de Ciutadania i Convivència i que consta de tres sessions informatives on es proporcionen coneixements sobre l'entorn social, cultural i polític, així com informació bàsica sobre drets i deures i altres temes legals en relació amb l'estrangeria, el civisme i el consum.

Aquest programa conclou amb un curs inicial de català de vint hores impartit pel Consorci per la Normalització Lingüística. La realització i l'aprofitament d'aquest programa d'acollida es pot valorar com un element positiu per a l'obtenció de l'informe d'arrelament social que emet l'Ajuntament de Badalona en els processos de tramitació del permís de residència a estrangers.

En aquest sentit les persones inscrites a aquesta darrera edició han estat 24 a les sessions de català/àrab, 92 a les de català/castellà, 55 a les de català/urdú i 26 a les sessions de català/xinès.

L'acte de lliurament dels diplomes a totes les persones que n'han acreditat l'aprofitament del programa realitzat aquest primer semestre ha tingut lloc aquest dimecres, 14 de juliol, a la sala d'actes de l'edifici d'oficines municipals El Viver.

La següent sessió del programa d'acollida es posarà en marxa el proper mes de setembre i ja es poden fer les inscripcions a les oficines municipals, centres cívics i biblioteques de Badalona.