Gran afluència de públic a la Festa Medieval de Badalona

CB - 19/04/2015 15:57
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=10989

El bon temps i la intensa agenda d'activitats han propiciat que aquest cap de setmana la Festa Medieval de Badalona s'hagi celebrat amb una gran afluència de gent. Famílies senceres s'han apropat fins al barri de Canyadó per gaudir de tota fita en el calendari festiu de la ciutat.

Divendres s'obria de nou la festa després del cap de setmana passat quan les activitats es van dur a terme al Passeig marítim i Port de Badalona. En aquest cas però l'activitat es desplaçava a la plaça de Font i Cussó del barri de Dalt la Vila amb el Pregó de la Festa i l'espectacle 'Arriben notícies dels pirates', una ambientació medieval amb acció teatral i danses medievals.

Dissabte la platja despertava tranquil·la, en calma. Però de cop i volta... una embarcació trencava aquest paisatge. Els pirates arribaven a la costa! Un fil conductor de la festa que ja l'ha consolidat com un atractiu capaç d'aplegar centenars de persones al seu voltant. Era l'anomenat Desembarcament pirata, amb la consegüent fugida dels vilatans, pescadors i camperols en una cercavila fins al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó.

Una vegada a l'escenari més tradicional de la festa, mercat medieval, entremesos populars, balls, concerts, la creació d'una catifa molt especial, exposicions i de nou a la nit, acció. L'Atac pirata a la plaça de la Baixadeta, que culminava amb l'acte pirotècnic 'La cremada de la masia', al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó.

Diumenge 19 d'abril, tot i l'amenaça de mal temps, finalment el cel donava una treva i arribava amb èxit la cloenda de la festa amb nombrosos actes que es desenvolupaven durant tot el dia al barri de Canyadó. Destacava el Pacte de Pau i Torneig Medieval, un espectacle teatral i exhibició eqüestre, a la plaça de la Baixadeta.

La Festa Medieval de Badalona és fruit del treball de l'Ajuntament de Badalona, l'Associació Festa Medieval Sant Jordi i Marina Badalona conjuntament amb més de 60 entitats de la ciutat, com AMPA's i escoles, grups de foc, geganters, associacions de veïns, grups de teatre, dansa, música i cant, entitats de cultura popular, esportives, de lleure i oci, solidàries, a més de diverses entitats col·laboradores i restaurants.

Més imatges AQUÍ