El Centre Especial de Treball Caltor compleix el primer aniversari de la seva gestió per la Fundació bdncapaç
En aquest centre hi treballen unes 140 persones amb discapacitat
Redacción - 21/07/2010 04:24
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1099

Tot just s'ha complert el primer aniversari des de què el Centre Especial de Treball Caltor està gestionat per la Fundació bdncapaç. És per aquest motiu que l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha visitat les seves instal·lacions.

Es tracta d'una fundació pública, sense ànim de lucre, impulsada pel Departament de Treball i l'Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa. I compta amb un doble objectiu; per una banda prestar serveis a les persones amb discapacitat i per altra, afavorir la inserció laboral a l'empresa ordinària de les persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social proporcionant-los una feina estable i adequada a les seves competències i interessos.

Activitat

Caltor és el Centre Especial de Treball de la Fundació bndcapaç. És un centre productiu, estable i remunerat. L'activitat del centre Caltor se centra en els manipulats, muntatges industrials, termoconformat i envasats plàstics. Amb una plantilla a l'entorn de 140 empleats i una vintena de tècnics pot adequar la seva activitat a altres sectors i serveis, en tots els casos a través d'un contracte civil o mercantil.

Al costat dels objectius productius i com a criteri essencial de la seva filosofia, Caltor presta serveis terapèutics, de rehabilitació i d'integració social, cultural i esportiva. En el decurs del contracte establert, la durada del qual oscil·la de 3 mesos a 3 anys, Caltor manté la relació laboral amb les persones del centre de treball.

La Fundació bdncapaç també compta el Centre Ocupacional Cointegra per a persones amb discapacitat que no poden accedir al mercat laboral ordinari que avui acull a l'entorn de 240 persones; i el Servei Treball amb suport que gestiona l'acompanyament en la inserció laboral, dins d'una empresa ordinària, de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió.