Vuit entitats badalonines reben ajudes de la Caixa per als seus projectes socials
L'Obra Social 'la Caixa' destina 138.100 euros a les iniciatives relaciones amb la inclusió de persones amb discapacitat, lluita contra la pobresa i habitatges
Clara Bayo - 22/07/2010 04:09
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1102

El foment de la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat, la lluita contra la pobresa i l'exclusió social dels col·lectius més vulnerables i el suport de recursos residencials d'inclusió social. Aquestes són les línies de treball de les vuit entitats badalonines que han estat seleccionades per rebre un total de 138.100 euros entre totes a través de les convocatòries de l'Obra Social 'la Caixa'.

Així, tot coincidint amb la celebració del centenari de la presència de La Caixa a la ciutat de Badalona, ahir es van congregar, els representants de les vuit entitats seleccionades.

Persones amb diferents capacitats

L'Associació de Familiars Mentals del Barcelonès Nord va rebre 12.200 euros destinats al seu projecte de manteniment d'espais públics per a persones amb aquest tipus de problemes. "Creem formació i ocupació per a persones que pateixen un trastorn mental greu, aquesta partida de diners farà que tot això sigui efectiu" explicaven els seus responsables.

Pel que fa a l'Associació Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual, el seu projecte és l'impuls d'un programa d'educació afectiva i sexual per a persones amb discapacitat i la mediació amb treballadors sexuals. Per a aconseguir això comptaran amb una subvenció de 27.000 euros. També per al seu projecte de Treball amb Suport, la Fundació Badalona Treball pels Disminuïts rebrà una ajuda de 15.000 euros. "Aquesta subvenció és molt important per continuar en la nostra tasca de donar feina a persones amb discapacitats intel·lectuals, però també és important l'acompanyament i suport que ens donen des de l'Obra Social la Caixa", destacava el seu responsable ahir.

Pel que fa a la Fundació Sique!, aquesta gestiona un programa de suport a l'autonomia personal per tal d'oferir les eines, els recursos necessaris per a què les persones amb diferent capacitat perquè puguin desenvolupar les seves capacitats amb autonomia personal i social. Per aquesta iniciativa tindran un suport econòmic de 10.800 euros.

Lluita contra la pobresa i l'exclusió social

En quant a l'àmbit de l'atenció a persones en risc d'exclusió social, una de les convocatòries d'ajudes de la Caixa pretén impulsar projectes en aquest sentit. Així, entitats com la Fundació Arsis amb el seu projecte Troba la teva feina, La Fundació Pere Closa amb el seu programa educació amb tots, i la Fundació Ateneu Sant Roc amb el seu projecte Joves: carrer i Ateneu. espais educatius, tindran subvencions de 12.000, 22.600 i 19.100 euros respectivament.

Suport a Vivendes Temporals d'Inclusió Social

Els projectes que formen part d'aquesta convocatòria es centren a col·laborar amb les organitzacions socials que ofereixen recursos residencials temporals a persones en processos d'inclusió social. En aquest sentit, la entitat badalonina amb ajudes és La Fundació Esquerdes SF per al manteniment dels dos pisos d'acollida per a malalts i familiars amb una subvenció de 19.400 euros.

Una mica d'aire en temps de crisi

En temps de crisi, empreses com La Caixa opten més que mai pel seu compromís amb les persones. Així ho va expressar la directora de l'àrea de Negocis de Badalona, Carme Trigueros."Avui és un dia de molta alegria per que veiem com la nostra contribució a la societat es fa palpable". I és que en temps difícils es necessita més que mai que les empreses dediquen una mica del seu temps i inversions a la tasca social.