Un centenar d’alumnes de les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona vendran divendres, 8 de maig, productes elaborats per ells mateixos
Serà als Encants de Montigalà
Redacción - 07/05/2015 03:46
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11136

100 alumnes de les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona vendran aquest divendres, 8 de maig, als Encants de Montigalà, productes elaborats per ells mateixos. Els estudiants han creat quatre cooperatives com a part d'un projecte per fomentar la cultura emprenedora adreçat a l'alumnat. Aquesta experiència s'està portant a terme a quaranta-cinc municipals de la província de Barcelona

A Badalona els alumnes de 5è de primària de les dues escoles han creat una cooperativa a cada grup classe, que a l'Escola Alexandre Galí es diuen Petits Galinventors (5è A) i Els Bons Artesans (5è B), i a l'Escola Llorens Artigas Coopekids BDN (5è A) i Nenscooperboom (5è B). Cadascuna d'elles ha hagut de determinar els productes que els mateixos alumnes han elaborat per, vendre'ls en els Encants de Montigalà.

Fins ara cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, ha creat la junta directiva, ha demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i ha presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants. En una primera fase han fet un taller sobre el món de l'empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació (IMPO). Posteriorment han realitzat un taller sobre Responsabilitat social empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. En aquest camp els han ajudat la Fundació Salut Alta i l'Associació la Mussara. Per altra banda, han treballat la seva imatge corporativa amb la col·laboració dels alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Finalment, han fet un taller sobre finançament i banca ètica a càrrec d'un responsable de Triodos Bank. Les quatre cooperatives han comptat, també, amb el suport de la cooperativa M5idees que ha ajudat als estudiants en l'estudi de mercat i en la determinació dels productes a elaborar i vendre. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar.

El projecte "Cultura emprenedora a l'escola" està promogut per la Diputació de Barcelona i neix a partir de l'experiència que desenvolupa la Ciudad Industrial del Valle del Nalón, SAO (Valnalón). A Badalona compta amb el suport de les àrees d'Educació, Esports i Joventut i de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme i de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació de l'Ajuntament.

A Badalona, el projecte "Cultura emprenedora a l'escola" es va iniciar el curs 2011-2012 a l'Escola Planas i Casals, i continua a les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas.