Badagegants, BaTOCona i la Cremada del Dimoni en un cap de setmana ple d'activitats

Redacción - 08/05/2015 23:53
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11146

Aquest cap de setmana arriba farcit d'actes per les Festes de Maig. Dissabte 9 de maig a les 11.30 hores a la Rambla s'inicia la Cercavila Petita que té per objectiu mostrar els elements festius de la ciutat que poden ser portats per infants i fomentar la seva participació. Hi participaran en Tasi i la Mariona, que seran portats pels nens de la Colla de Geganters de Badalona, l’Esbart Infantil de l’Esbart Sant Jordi, i els dracs, cuques, capgrossos i gegants de les escoles i entitats, com l'Artur Martorell, Badalona Port, Gitanjali, Joan Coret, Jungfrau, Llibertat, Llorens Artigas, Lola Anglada, Mare de Déu de l’Assumpció, Mercè Rodoreda, Pomar, Progrés, Salvador Espriu, Ventós Mir i Associació Districte Apatxe. Interpretació musical a càrrec de la Bossa Verda. Recorregut: Rambla, carrers d’en Prim, del Canonge Baranera, de Mar i plaça de la Vila.

A les 12.00 hores, a la plaça de la Vila faran la Tanda de lluïment. I al voltant de les 12.30 hores a la mateixa plaça de la Vila, tots i totes a ballar amb les abelles del grup badaloní La Tresca i la Verdesca, amb el seu espectacle Zum.

Badagegants 2015

El mateix dissabte 9 de maig tens una cita amb el Badagegants 2015. Aquest any ens visitaran un seguit de colles que tenen en comú una particularitat: els seus gegants ballen danses especials, balls que no solen fer-se fora del seu poble o que són diferents dels que estem acostumats.

A les 17.00 hores, a la plaça de la Vila: XXXII Trobada de Gegants. Plantada dels gegants. Hi participaran, entre d’altres, els gegants de Terrassa, els de Sant Cugat del Vallès, els de Vilassar de Mar i els de Granollers, a més dels gegants de les escoles Progrés, Jungfrau, Ventós Mir i Lola Anglada, els del barri de Pomar, el Follet, la Dimonieta i els gegants de la Ciutat. A les 17.45 aproximadament a la mateixa plaça de la Vila: Mostra de Músiques de Gegants. A les 18.30 hores, passejada pels carrers de Mar, Pietat, passatge Maignon, avinguda de Martí Pujol i carrer dels Arbres fins a la plaça de la Plana. Una vegada a la Plana s'iniciarà la XIX Mostra de Balls de Gegants.

BaTOCona


El matrix dissabte 9 de maig a les 18.30 hores la plaça Pompeu Fabra acull la BaTOCona; es tracta d'una diada dedicada íntegrament a la percussió que es fa a Badalona. El seu nom es deu a la conjunció de Badalona amb Bufons del Toc, la colla organitzadora de l’acte. La percussió, en tots els estils, sempre ha format part de grans actes, i de la gran majoria de festivitats i grups de cultura popular catalana. Per aquest motiu, amb la BaTOCona es vol homenatjar una part important de la banda sonora de la cultura catalana i la gent que la fa possible, amb una rua festiva pels carrers del centre de la nostra ciutat, en la qual no es deixaran de sentir ritmes de tabals, surdos i caixes. Hi participen: Diables de les Corts, Kapaoltis, Pugui-Pugui, Toca ‘l’ 2, Tukantú, Tronada de Sant Adrià i Bufons del Toc. Recorregut: plaça de Pompeu Fabra, carrers de Francesc Layret, Mar, Canonge Baranera, Sant Francesc d’Assís, Sant Pere, Mar i Rambla. A càrrec de Bufons del Toc.

Pel que fa al teatre dissabte 9 de maig el Teatre Zorrilla acull a les 21.30 hores, 'L’apassionant carrera artística de Marta Gelabert' a càrrec de Grup T-EMA de l’Orfeó Badaloní.

Diumenge 10 de maig a les 18.00 hores a la plaça de la Plana té lloc el Ball de Festa Major per a Gent Gran. Serà a càrrec de l'ORQUESTRA MARAVELLA.

La Cremada del Dimoni

Arribarem doncs a l'acte central de les Festes de Maig. La Cremada del Dimoni, l’activitat cultural més important de les que se celebren a Badalona, que, a més, està d’aniversari. Enguany es rememora els 75 anys de la primera Cremada.

La Nit de Sant Anastasi és formada per un conjunt d'actes consecutius que precedeixen la Cremada del Dimoni: el Ball a Plaça, el Seguici de la Ciutat, la Tanda de Lluïment, l'Acte Sacramental, el Ball de l'Àliga, el Piromusical i la Cremada. Hi participen: Castellers de Badalona, Miquelets de Badalona, Diables de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Grup de diables Kapaoltis, Bufons del Foc, Esbart Sant Jordi, Bastoners de Canyet, escoles Jungfrau i Ventós Mir, Colla de Geganters de Badalona i Banda Simfònica de Badalona.

19.30 hores, a la plaça de la Vila Ball a Plaça i Seguici de la Ciutat. 21.00 hores, a la Rambla Tanda de Lluïment 21.30 hores, a la Rambla, davant del monument a Roca i Pi Acte Sacramental. 21.50 hores, a la Rambla, davant del monument a Roca i Pi Ball de l'Àliga. La Cremada. Encesa de bengales del 75è aniversari 22.00 hores, a la platja dels Pescadors Piromusical d'aniversari 23.15 hores, a la plaça de la Plana Ball del Micaco amb l'Orquestra Maravella.

Programa de Festes AQUÍ