Badalona participa en el Festival Laietània 2015

Redacción - 19/05/2015 14:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11244

Badalona, a través de l'Oficina municipal de Turisme municipal, participa per cinquè any consecutiu en el Festival Laietània, un conjunt d'activitats destinades a promocionar, difondre i redescobrir els principals atractius culturals del passat iberoromà de la zona del Maresme i Badalona. El Festival està organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la col·laboració de diversos organismes entre els quals hi ha l'Oficina de Turisme i el Museu Municipal de Badalona.

La participació de Badalona es concreta en una visita guiada a la ciutat Romana de Baetulo: Les Termes i el Decumanus, prevista per al 31 de maig; i una altra al poblat ibèric del Turó d'en Boscà, que tindrà lloc el diumenge 14 de juny.

Els laietans eren un poble iber que habitava la part costanera de la província de Barcelona, al nord del riu Llobregat i fins al riu Tordera. L'aparició dels romans va significar la progressiva desaparició de la cultura laietana. En l'actual terme municipal de Badalona hi ha clars exemples dels dos tipus de civilització.

Per poder participar en les activitats badalonines del Festival Laietània, cal posar-se en contacte amb el Museu de Badalona, telèfon 93 384 17 50 o amb la mateixa Oficina de Turisme, telèfon 93 483 29 90.