Llum verda per a l'allargament del passeig marítim de Badalona
El Ministeri de Medi Ambient destina 9,4 milions d'euros en la rehabilitació del tram del litoral entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu
Redacción - 30/07/2010 05:23
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1128

El Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí ha adjudicat les obres de rehabilitació i millora del tram del passeig marítim de Badalona, des del Carrer del Mar fins al Port Esportiu. L'import previst de les obres és de 9.483.156 euros. L'empresa adjudicatària ha resultat ser Construccions i Estudis, S.A. (CYES).

Es tracta d'un projecte de construcció del passeig marítim de Badalona que portava mesos sobre la taula amb moltes incògnites al seu voltant i que va sortir de la necessitat de millorar urbanísticament el front marítim de la ciutat. Però les obres, segons indiquen els responsables, començaran aquest mes d'agost, tot i que per no provocar malestar entre els usuaris de les platges durant aquest estiu, les obres més importants es faran coincidir amb els mesos d'hivern.

S'estén al llarg d'un tram de 1.200 metres situat entre l'extrem sud de la Rambla de Mar i el moll d'abric de la Marina de Badalona. Segons dades del Ministeri, l'extrem sud del passeig es transformarà en una gran plaça d'accés al primer i segon nivells de les noves instal·lacions de la Marina de Badalona. Així mateix, es contemplen la construcció de diferents passarel·les d'accés a la platja des del passeig distanciades adequadament i permetent total accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

També es condicionaran els passos inferiors d'accés al passeig des del nucli urbà de Badalona, permetent donar una major seguretat als usuaris de la platja i aconseguint vertebrar el passeig amb la resta del xarxa viària municipal.

Dintre de les actuacions previstes es contempla, també, el desviament d'un col·lector d'aigües pluvials que desguassa en el mar, cap a una ubicació situada al costat del dic del port, a fi de canalitzar les aigües i no afectar a l'estabilitat de la platja.

Finalment, es dotarà a la platja dels equipaments i instal·lacions necessàries per a l'ús i gaudi de la mateixa per tots els ciutadans (dutxes i serveis, etc.). Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí, per a recuperar i millorar el litoral espanyol respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans.