Sant Adrià acull la 6a edició de l'Adrifolk, la Festa de Cultura Tradicional Catalana

Redacció/ Imatge: Alejandro Jurado - 15/06/2015 03:46
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11448

Aquest diumenge, 14 de juny ha tingut lloc la 6a edició de l'Adrifolk, la Festa de Cultura Tradicional Catalana, organitzada per la Colla gegantera de Sant Adrià, els Castellers de Sant Adrià, l'Esbart Dansaire Sant Adrià, el grup Sardanista mil·lenari, els Pessebristes de Sant Adrià i la TRONADA de diables i diablesses de Sant Adrià i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Enguany amb un caire molt especial: retornant a l'esperit inicial de la Festa, que consisteix a realitzar l'Adrifolk alternativament a cada marge del riu Besòs, durant les darreres edicions es va decidir realitzar-lo a la plaça de la Vila i enguany tornen als seus inicis, al barri del Besòs de Sant Adrià.

En aquest sentit l'escenari de l'Adrifolk ha estat la plaça 25 d'octubre que s'ha omplert de tallers i festa. El tret de sortida l'ha donat una Cercavila de totes les entitats participants amb origen a la plaça ubicada al Parc II i que ha passat pels carrers del barri finalitzant a la plaça 25 d'octubre.

Un matí ple de tallers de Cultura Tradicional, per afavorir que la ciutadania pugui gaudir i provar el que se sent en formar part d'un grup tradicional, amb un ampli ventall de tallers: la força dels bastons en ballar la seva dansa, les danses-jocs tradicionals, el ball de gegants i els gegantons de la ciutat, les sensacions de formar part d'un grup de diables i apropar-se al món de la percussió i el foc, fer pinya amb els castellers de la ciutat, aprendre a ballar sardanes o fer titelles. Uns tallers pensats per a tota la família.

Amb aquesta jornada d'Arrel Tradicional es vol promocionar i difondre la cultura tradicional catalana a Sant Adrià i potenciar la participació de la gent a les diferents entitats participants.

Més imatges AQUÍ