Garcia Albiol adverteix que deixar de posar planxes als pisos en risc d'ocupació 'és un error descomunal'

Redacción - 18/06/2015 04:35
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11469

El president del grup municipal del PP i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha advertit al nou govern de la ciutat que "deixar de posar planxes metàl·liques a les portes dels pisos en risc d'ocupació il·legal és un error descomunal que pot tenir conseqüències nefastes en un futur a mig termini". Ho ha expressat després que un regidor de Guanyem Badalona en Comú afirmés a Ràdio Ciutat de Badalona que el nou govern no posarà més planxes metàl·liques. Garcia Albiol recordat en un comunicat de premsa que "aquesta mesura ha permès evitar molts conflictes de convivència en els darrers quatre anys i deixar de posar planxes suposa a la pràctica donar via lliure a les ocupacions".

Durant el mandat de Xavier Garcia Albiol com alcalde de Badalona es van clausurar amb planxes metàl·liques fins a 250 pisos que havien patit intents d'ocupació, cosa que va permetre baixar de manera important la incidència d'aquest problema. Les planxes es posaven, segons explica el mateix comunicat "d'acord amb els propietaris dels pisos -normalment habitatges buits propietat d'entitats bancàries- quan els veïns advertien que s'havia produït un intent d'ocupació". D'aquesta manera, expliquen "s'evitaven conflictes de convivència, ja que sovint aquestes ocupacions comportaven problemes, com ara els derivats de la sobreocupació, la sostracció del servei de llum de l'escala, o el no contribuir a les tasques de neteja o a les despeses comunitàries".

"Li vull recordar a l'alcaldessa de Badalona que aquesta no és una mesura que l'anterior govern prengués a la lleugera ni que anés contra tots els perfils d'ocupacions, sinó només contra els casos conflictius", ha explicat Garcia Albiol. "Amb la instal·lació de planxes no només es tractava d'evitar problemes de convivència, sinó que en el moment que es va iniciar aquesta mesura s'havien detectat casos de pisos que s'ocupaven d'una manera que semblava organitzada i que els propis ocupes llogaven de manera completament irregular a altres persones", ha explicat Xavier Garcia Albiol. Per a Garcia Albiol, "tirar enrere el sistema de planxes suposarà que a mig termini aquesta mena de problemes tornin a aparèixer, i els que ho pagaran seran els veïns".