‘Tallers a l’ombra’, una proposta del CRAD Badalona
Aquest mes de juliol el centre obre tallers a totes les dones que vulguin assistir; els tallers a l’aire lliure es faran a l’ombra dels arbres del Parc de Ca l’Arnús
Redacción - 01/07/2015 04:06
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11539

Arriben els anomenats ‘Tallers a l'ombra'. Aquest mes de juliol el Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones de Badalona obre tallers a l'aire lliure, a l'ombra dels arbres del Parc de Ca l'Arnús. Això permetrà, segons els seus responsables, fer alguna de les activitats que s'han programat durant tot el curs en un ambient diferent.

Dilluns 6 de juliol: Ioga i Tai-Txi Ioga

Es diu que fa centenars de segles a l'Índia, a dins d'una immensa gruta, prop d'un petit llac ple de perfumades flors de lotus, en el cim d'una alta muntanya, Shiva decidí revelar els secrets del ioga a la seva dolça i estimada esposa, la deessa Parvati. Un peix, amagat entre les flors de lotus, escoltava encantat la melodiosa veu de Shiva. Així, a poc a poc, va aprendre el ioga, fins aleshores només conegut pels déus. Gràcies als exercicis que va aprendre observant a Shiva i a Parvati, el peix aconseguí transformar-se en home, i es digué Matsyendra, que en la llengua hindú significa Peix fet home. Es convertí així en el primer mestre de Ioga a l'Índia. Cal portar, roba i calçat còmode, estoreta i esmorzar.

Tai-txi, Mentre els seus practicants consideren històricament que principalment és un estil d'art marcial, el tai-txi-txuan és també conegut com un art de meditació en moviment. La teoria i la pràctica del tai-txi és formulada d'acord amb molts dels principis de la medicina tradicional xinesa. L'entrenament del tai-txi aporta beneficis generals a la salut i millora els atributs per gestionar l'estrès en els nivells inicials i intermedis. Cal portar, roba i calçat còmode, estoreta i esmorzar.

Dimarts 7 de juliol: Dibuix i pintura a l'aire lliure

Els impressionistes van trencar amb la tradició de la pintura a l'estudi i amb un maletí i colors entubats i se'n van anar a descobrir els colors de la natura. Des d'aleshores hem descobert que la fulla d'un arbre no és verda i que la llum pinta qualsevol paisatge capritxosament. Ens deixarem anar per la màgia del parc i atrapar la seva bellesa en quatre traços. Anima't!, dins teu descobrirem l'artista que portes dins. Cal portar, quadern de dibuix, làmines, suport, aquarel·les, ceres, llapis, etc. I esmorzar.

Divendres 10 de juliol: Virginia Wolf, lectura de fragments de les seves obres.

El pas del temps, la natura, la ciutat, i les dones, sobretot les dones són constants a l'obra de Virginia Wolf. Nascuda molt prop dels Jardins de Kensington es deixava perdre per la natura, també pels carrers de Londres, sobretot de Blomsbury on amb companyia d'altres escriptors i pintors va revolucionar les lletres angleses i tota una generació pacifista, revolucionària i feminista. Després van venir onades de bona literatura, fins que la malaltia, el món i l'aigua va apagar la seva veu. Cal portar esmorzar.

Els tallers són totalment gratuïts, com sempre, i només cal apuntar-s'hi prèviament al CRAD. El punt de trobada dels 3 tallers és a la plaça de la Vila (9.30 hores) per anar en grup al Parc de Ca l'Arnús. (Podeu venir amb els nens i nenes també participaran dels tallers)