El govern municipal de Badalona i els partits l'oposició continuen en posicions allunyades pel que fa al cartipàs
El govern posposa el nomenament dels càrrecs de confiança per evitar perdre la votació i l'oposició respon i bloqueja la creació de comissions informatives, fixa el salari dels regidors i augmenta la dotació econòmica als partits
Redacción/Agencias - 21/07/2015 03:25
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11642

El govern municipal de Badalona i els partits l'oposició continuen en posicions allunyades pel que fa al cartipàs i el ple, que havia de servir per aprovar l'organització i funcionament del consistori, ha evidenciat el desgavell.

Els 17 regidors de l'oposició de Badalona (10 PP, 4 PSC, 2 del Grup de CiU i 1 de Ciutadans) hi ha impost el seu criteri en l'aprovació aquest dilluns de part del cartipàs municipal durant el ple extraordinari. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que encapçala el govern de la ciutat (5 de Guanyem, 3 ERC i 2 ICV-EUiA), ha qualificat de "deslleialtat institucional" el posicionament de l'oposició en punts que, segons ha dit, havien pactat prèviament, com la creació de les comissions informatives permanents i les atribucions de la Comissió Especial de Comptes.

Malgrat això l'oposició ha aprovat la proposta de retribucions i indemnitzacions realitzada pel govern de Dolors Sabater (amb una disminució d'entre el 15 i el 25%) del sou de l'alcaldessa, tinents d'alcalde, regidors i presidents i portaveus dels grups municipals. En canvi, han augmentat els imports per assistir a les sessions plenàries, a les comissions informatives, a la junta de portaveus i a altres comissions. També l'oposició ha aprovat incrementar la dotació variable dels set grups municipals, passant dels 37.941,75 euros proposats pel govern de Dolors Sabater, a 55.979,40 euros.

D'una altra banda, i donada la discrepància existent al nombre de càrrecs de confiança al consistori, l'alcaldessa ha retirat aquest punt de l'ordre del dia, per a analitzar-ho amb tranquil·litat i arribar a un acord perquè "no quedi obstaculitzada ni la maquinària ni el funcionament de l'ajuntament i que la ciutat no quedi perjudicada". Aquest fet ha encès els ànims de l'oposició, que considerava que ja havia estat acordat i en aquest sentit ha votat en bloc en contra del punt.

Sabater també ha suprimit de l'Ordre del dia el nomenament dels membres dels organismes autònoms municipals i de Marina Badalona.

En acabar el ple, l'alcaldessa ha realitzat un "crida a la responsabilitat" a l'oposició, amb qui s'ha emplaçat a resoldre les discrepàncies existents en el cartipàs per al ple de dimarts que ve.