El mes d'agost tanca amb 18.403 persones en situació d'atur
El nombre total d’aturats ha crescut en 12 persones
Redacción - 03/09/2015 04:50
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11746

El mes d'agost tanca amb 18.403 persones en situació d'atur. El nombre total d’aturats ha crescut en 12 persones seguint així la dinàmica general, que tant en l'àmbit estatal com català, és d’un augment moderat.

A escala general

L'atur registrat ha pujat a Catalunya, 4.521 persones durant el mes d'agost, el que representa un increment del 0,9% en relació al mes anterior, i suma un total de 506.306 desocupats a Catalunya, segons ha publicat aquest dimecres el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. El nombre de desocupats s'ha reduït en 65.310 en relació amb l'agost de 2014, el que representa una caiguda de l'11,43%. Al conjunt de l'Estat, l'atur registrat ha crescut en 21.679 persones, el que significa un increment mensual del 0,54%, i la desocupació ha arribat als 4.067.955 de treballadors. En relació amb l'agost de 2014, el nombre d'aturats s'ha reduït en 359.975 persones, un 8,13% menys que ara fa un any.

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, ha destacat que les dades d'atur fetes públiques aquest dimecres situen el mes com el "millor agost" des de 1999 perquè, interanualment, és el 26è mes que disminueix, col·locant-se en l'11,6% de disminució interanual. Així mateix, Aregio ha afirmat que és "habitual" que a l'agost les xifres creixin fins i tot en les èpoques en que no hi havia crisi. El sector que més persones ha incorporat a l'atur ha estat els serveis, tot i que "tots ho han fet una mica", excepte l'agricultura que "ha tingut un bon comportament", ha explicat Aregio.

Per la seva banda des de Foment del Treball s'ha valorat negativament l'increment de l'atur registrat a l'agost, però es destaca positivament que es manté la reducció de la desocupació en termes interanuals. En un comunicat emès aquest dimecres al migdia, la patronal lamenta que "un dels problemes estructurals" del mercat laboral "és la important destrucció de llocs de treball temporals i el manteniment de la segmentació entre ocupació temporal i indefinida". Per això, proposa reformar el model de contractació actual, incentivar la contractació indefinida i "atorgar la màxima seguretat jurídica a la normativa laboral per aconseguir la confiança empresarial necessària a l'hora de contractar".