Badalona és la primera ciutat de l’Estat en instal•lar contenidors soterrats a les platges

Javier Torres - 25/09/2009 08:45
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=118

Badalona ha posat en marxa una prova pilot d'un nou sistema de contenidors soterrats a les platges. L'idea està pensada per a punts amb un alt nivell d'ocupació i, de moment, s'han instal•lat dos elements de recollida de residus a la platja de la Barca Maria. L'iniciativa ha estat presa per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, encarregada de la neteja de les platges metropolitanes

Les papereres i contenidors soterrats són de polietilè, completament hermètics, de 130 i 170 cm. de diàmetre respectivament i una altura de 270 cm. Del total de l'estructura, solament és visible el 40%, i la resta queda instal•lat a 1,5 m de profunditat. El contenidor de 130 cm té una capacitat de 3.000 litres, equivalent a la capacitat de 16 papereres de les que hi ha instal•lades actualment, i el de 170 cm, de 5.000 litres, equivalent a 28 papereres.

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, Mercè Rius, ha explicat que, en cas que la prova sigui positiva, "aquestes noves papereres-contenidors no substituiran les papereres convencionals, sinó que funcionaran com a complement en aquells llocs on hi ha més afluència d'usuaris i es generen més residus". En aquest sentit, Rius ha destacat que "aquests elements poden ajudar-nos a evitar el desbordament de les papereres que es produeix en els moments de més ús de la platja, tant durant la temporada alta com quan la platja s'utilitza per a una activitat cultural o lúdica amb alta afluència de públic".