Tripleta de castells de 7 pels micacos a la Diada Nacional de Catalunya

Castellers de Badalona - 14/09/2015 04:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11800

El passat divendres arribava una d'aquelles cites marcades en vermell en el calendari dels Castellers de Badalona, amb la Diada Nacional de Catalunya. I tot i només fer dues setmanes de la represa de l'horari habitual d'assajos, la colla ha mostrat un gran nivell descarregant tres castells de 7.

Un cop acabat l'acte institucional, la diada castellera ha donant el tret de sortida a la plaça de la Plana amb els pilars de 4 d'entrada, un per cada colla, en el que els micacos han desplegat una senyera per sumar-se a l'homenatge. La colla ha volgut encarar de sortida el seu castell punta de la jornada, el 4de7 amb agulla, una construcció que si bé ha pujat a un ritme pausat, s'ha mostrat molt segur, especialment pel que fa al seu pilar interior.

En segona ronda, els de la camisa de color micaco han portat a plaça el 4de7. El castell ha pujat ferm i si bé s'ha allargat en el moment de l'aleta, la duració no ha semblat afectar l'estructura, que s'ha descarregat sense problemes. Els Castellers de Badalona van tancar les seves rondes de castells amb el 3de7, un castell que s'ha mostrat més nerviós que els anteriors, fet que ha provocat que l'haguessin de treballar per descarregar-lo, això sí, sense cap ensurt. La colla badalonina ha posat la cirereta a l'actuació descarregant un ferm Vano de 5.

Un cop acabada l'actuació de la Diada a Badalona, els micacos es van desplaçar fins a Barcelona per participar a la Via lliure a la República Catalana, després que ho decidissin en una consulta interna. La colla, que va actuar al tram 110, de l'eix innovació, va realitzar tres Pilars de 4 mentre arribava el punter, moment en el que van descarregar un 3de6 amb agulla molt aplaudit.

Diada Groga

Aquest cap de setmana, els micacos tornaran a actuar a Badalona dins d'una diada ben especial. I és que dissabte 19 de setembre es celebrarà 'I Diada Groga', una trobada entre les cinc colles castelleres que vesteixen el color groc a les seves camises: els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Castelldefels, els Castellers de Solsona, els Castellers de Santpedor i la colla local, els Castellers de Badalona. La trobada es farà aquest a les 18.00 hores a la plaça Trafalgar. Un cop acabat la diada, la colla ha preparat un concert a la mateixa plaça amb Jaume Barri.