Retallades Zero -Els Verds inicia la campanya 'El teu vot si té alternativa'

Redacción - 15/09/2015 04:47
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11809

Aquest cap de setmana la candidatura Recortes Cero - Els Verds ha iniciat la campanya electoral amb el lema 'El teu vot si té alternativa' amb actes de campanya a les capitals de les quatre províncies i taules de propaganda en poblacions com Reus, el Vendrell, Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Badalona ... a més d'acudir a la Fira de Tàrrega "en defensa de la Cultura, contra les retallades i l'IVA cultural".

Jordi Martínez Rigol, cap de llista de Recortes Cero - Els Verds, una de les nou candidatures que es presenten a tot Catalunya, i una de les dues extraparlamentàries, va iniciar la seua campanya amb una enganxada de cartells a la Meridiana, acompanyat de membres de les assemblees de Recortes Cero de Barcelona.

Recortes Cero - Els Verds va presentar divendres el seu espot de campanya amb el missatge 'El teu vot si té alternativa', cridant als catalans a votar per la Redistribució de la Riquesa i la Unitat el 27S. "Durant la campanya volem explicar que tenim una alternativa per sortir de la crisi, i que per això necessitem unitat, no divisió i enfrontament", va explicar Jordi Martínez, afegint que "per aturar les retallades necessitem redistribuir la riquesa i independència, però l'FMI i Berlín, no d'Espanya ". "Sense unitat no hi ha redistribució, i per tant no hi ha alternativa a la crisi", va concloure el cap de llista de Recortes Cero minuts abans de començar l'acte homenatge a Salvador Allende a Barcelona.

En acabar l'acte, Jordi Martínez va estar conversant amb Lluís Rabel i Miquel Iceta, traslladant les raons de la campanya #DondeCaben7Caben9 que Recortes Cero - Els Verds ha engegat recolzant-se en la resolució del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que crida a defensar el pluralisme polític en els mitjans públics durant la campanya.

D'altra banda, Eva Avendaño, tercera per Barcelona, va acompanyar a Jordi Martínez a l'acte en suport dels refugiats el dissabte, portant el lema "Refugees Welcome / Yankis Go Home", combinant les paraules de benvinguda als asilats sirians amb el rebuig a la intervenció dels EUA a la zona i la presència a Espanya de bases de l'OTAN.

Durant els diferents actes de campanya d'aquest cap de setmana, els candidats de Recortes Cero - Els Verds han insistit en marcar la diferència amb el lema 'El teu vot si té alternativa'. Ignasi Soler, membre de la candidatura per Barcelona, es va dirigir als ciutadans en una acte a Terrassa afirmant que "no ens avergonyim de defensar la unitat, perquè som la candidatura a la qual li preocupen la cua de l'atur a Jaén i les llistes de espera a Girona, perquè som la mateixa gent". "La fortalesa que necessitem per redistribuir la riquesa està en la unitat del poble de totes les nacionalitats i regions d'Espanya. La independència només beneficia els que retallen drets, llibertats i els nostres butxaques", ha conclòs el candidat de Recortes Cero - Els Verds.

Esteban Cabal, portaveu d'Els Verds - Grup Verd i segon per Barcelona, ha subratllat en un altre acte a Les Rambles, que "no ens anem a cansar de dir que Artur Mas des de la Generalitat ha aplicat les mateixes polítiques que Rajoy des de la Moncloa". Segons Cabal, "Recortes Cero - Els Verds és, a més, l'única candidatura que s'ha incorporat en el seu programa i identitat les principals reivindicacions de la tradició ecologista catalana".

Recortes Cero - Els Verds desenvoluparà la campanya 'El teu vot si té alternativa' en paral·lel a l'exigència de major pluralisme polític i llibertat d'informació, a través de la campanya #DondeCaben7Caben9, amb la qual la candidatura vol tenir presència en els debats, entrevistes i notícies, en els principals mitjans de comunicació i per al que ha presentat ia cinc recursos davant la Junta Electoral.