Aquest divendres 25 de setembre, OME Acústic a RefugiArT
A les 21.00 hores i a les 21.35 hores al Refugi Antiaeri (Placeta Macià)
Redacción - 24/09/2015 06:29
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11876

Aquest divendres, 25 de setembre, OME Acústic presenta el seu treball en dues sessions, al refugi antiaeri de la Placeta Macià emmarcat en el projecte RefugiArT. La primera sessió a les 21.00 hores, i la segona a les 21.35 hores. El preu és de 5 euros i inclourà el CD Quietisme de regal.

OME Acústic es basa en la improvisació conduïda mitjançant senyals i signes i també explora la improvisació lliure, però la particularitat d'OME Acústic és que les improvisacions es realitzen sense electrificar, sense piles, sense electrònica i es presenten al públic sense microfonia i utilitzant l'espai on es mostren com un element aglutinador de les sessions. Els instruments i objectes s'utilitzen segons els mètodes musicals, però també es poden gratar i colpejar, i les veus poden ser harmonioses, dodecafòniques, guturals, xiuxiuejants o emissores de sons variats. En directe el pintor Joan Claparols fa una intervenció pictòrica o escultòrica, i durant tot el projecte ha estat realitzant dibuixos relacionats amb les sessions musicals.

Per mitjà d'una presentació acústica orientada, OME Acústic explora atmosferes properes tot creant un relat en sèrie de sensacions, moltes d'elles evocacions naturals i quotidianes, ones sonores que lluny de ser elaborades per una intervenció efectista, siguin el més fidel al so i al timbre dels instruments acústics sense connexions elèctriques. Concebem aquestes ambientacions com elements metafòrics dels sons i sorolls naturals. Aigua, trànsit, melodies, assajos d'un músic a casa que acompanya el sopar dels veïns i altres experiències menys agradables que poden interrompre una migdiada o el somni nocturn, i que sempre seran recordades a la nostra memòria sonora. Es tracta d'un projecte que neix de la tolerància.

OME Acústic ha recorregut un camí de cuatre anys. Realitza sessions periòdiques i ha ofert concerts a llocs emblemàtics com l'Heliogàbal, el Convent de Sant Agustí, el FAD (festival Drap-Art), l'Antic Teatre, La FelpaCocotte Minute, MACBA o el Casinet d'Hostafrancs.
Els seus components toquen o han tocat en bandes conegudes del panorama experimental, pop i avantguardista de la ciutat, com ara Macromassa, Motor Combo, El hombre de PekínUltratruita, La Banda de Doris, Los Sabios Duendes, Banda d'Improvisadors de Barcelona, Siete de Copas, La Propiedad es un Robo, Petruskha, etc.

Participen del projecte OME Acústic: Juan CrekAndrés Noarde, Joan Claparols, Boris Porter, Ignacio LoisRubén BotasAlfonso Muñoz, Io Casino, Eli Gras, Mireia Porter, Sara Vendrell, Jordi Buscà, Marcelo Acosta, Ilona Schneider, Joana BraboHussein Garcés, Pere Canals, Sergio Oca, Jan Oca, Diego Caicedo, Enric Solà, Patricia Maeser, Jaume Martín, Montserrat Marfany i Vera Torres.

I així, han arribat a editar un treball en àudio-CD titulat Quietisme, que inclou dues sessions improvisades realitzades el 9 d'octubre de 2011 i el 15 de febrer del 2015 (amb Juan CrekAndrés Noarde, Boris Porter, Jordi Buscà, Joana Brabo, Montse Marfany, Jaume Martín i Enric Solà).