ICV-EUiA presentarà una moció per establir compensacions fiscals als comerços afectats per les obres a la ciutat
El grup municipal demana la creació d'un protocol davant les pèrdues econòmiques que per les obres, com ara les de Baldomer Solà, puguin tenir els comerços
Redacción - 25/09/2009 11:21
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=119

Des del grup municipal ICV- EUiA portaran al pròxim ple, el dimarts 29 de setembre, una moció per establir un protocol de mesures de compensació en els cassos en que obres de llarga durada i envergadura amenacen l'activitat econòmica dels comerços.
Aquest, per exemple, és el cas dels comerciants del carrer de Baldomer Solà, que fa pocs dies denunciaren que estaven patint pèrdues a causa de la dificultat d'obrir els seus llocs de treball per les complicacions de les obres.


Segons ICV-EUiA, cal establir uns criteris generals per tractar aquesta problemàtica situació. Un protocol d'actuació on s'adoptin accions de subvenció o deducció d'impostos que graven els establiments afectats, com a mesura solidària, per les dificultats que l'obra els ocasiona. I presenten també la necessitat d'establir vies de contacte dels futurs afectats per obres per definir amb antelació plans de mobilitat o possibles alternatives que minimitzen els efectes negatius de qualsevol obra.