Comencen els treballs de recuperació de la vegetació i de la zona d’horta a la serralada de Marina de Badalona
L'objectiu és millorar els hàbitats dels ocells rapinyaires i també per potenciar espècies vegetals
Redacción - 30/09/2015 03:35
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11912

Aquest mes de setembre s'ha iniciat la primera fase dels treballs de recuperació de la vegetació de la zona d'horta a la serralada de Marina malmesa a causa de l'abandonament dels usos tradicionals rurals. La finalitat d'aquesta actuació, que es desenvolupa en el marc del conveni de col·laboració entre "la Caixa" i la Diputació de Barcelona, és millorar els hàbitats dels ocells rapinyaires i també per potenciar espècies vegetals. També es vol disminuir el risc d'incendi forestal i la millora paisatgística al voltant de Sant Jeroni de la Murtra.

Els treballs, que es duran a terme sobre una superfície de 27 hectàrees a la part baixa de la vall de Sant Jeroni de la Murtra, consistiran a dignificar el bosc de ribera dels torrents i rieres que envolten el monestir, tallar el matoll, realitzar millores en l'arbrat existent per tal de recuperar el prat mediterrani d'albellatge i ordenar la zona d'horta abandonada que envolta el convent potenciant el seu ús agrícola.

Aquesta primera fase té una durada prevista de cinc mesos i es complementarà amb una segona fase que millorarà els accessos al monestir i al seu entorn més proper.