El BCIN ha acollit una jornada de formació adreçada a professionals de la salut mental per donar a conèixer el projecte AMBIT

Redacción - 02/10/2015 14:58
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11931

El Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) ha acollit una jornada de formació adreçada a professionals de la salut mental per donar a conèixer el projecte AMBIT, dissenyat per ajudar en el treball amb joves exclosos socialment i que tenen problemes de salut mental i amb dificultats afegides com és el fracàs escolar i el consum de tòxics. Una jornada científica i tècnica que ha estat organitzada pel Consorci Badalona Sud.

L'objectiu del programa AMBIT (sigles en anglès del programa Adolescent Mentalization Based Integrative Treatment) és aconseguir que els equips de salut mental i els de serveis socials que treballen en un mateix territori atenent casos de transtors mentals actuïn en xarxa i de manera coordinada per buscar la solució del problema que afecta al pacient. El que pretén el projecte AMBIT és que la persona i la seva família només tinguin un únic referent sanitari per optimitzar els recursos que l'administració posa al servei de la salut mental.L'equip de l'Hospital de Dia d'Adolescentes de Badalona de la Fundació Vidal i Barraquer és el primer que està implementant aquest model de treball a tot l'Estat espanyol. Tot i això, després de la jornada de formació que s'ha fet aquest divendres, es treballarà perquè tots els agents implicats en el tractament des problemes de salut mental a Badalona puguin avançar en l'aplicació del projecte AMBIT.

Entre els professionals que han presentat la seva experiència amb el projecte AMBIT a la jornada del BCIN cal destacar Mark Dangerfield, psicòleg clinic de l'Hospital de Dia d'Adolescents de Badalona; Dickon Bevington, psiquiatra i director de l'Anna Freud Centre de Londres i Peter Fuggle, psicòleg clínic i director dels Serveis Clínics de l'Anna Freud Centre. L'encarregada d'obrir la jornada ha estat l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. També hi han assistit el regidor de l'Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot; la regidora delegada de Participació, Fátima Taleb; i la regidora delegada de Serveis Socials, Agnès Rotger.