El govern de Badalona proposa congelar l'IBI

Redacción - 09/10/2015 04:42
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11971

El govern municipal de Badalona (Guanyem, ERC i ICV-EUiA) ha presentat la seva proposta d'ordenances fiscals per al 2016, que inclou una congelació de l'IBI i un canvi en el sistema de bonificació d'aquest impost per a famílies nombroses, que estableix diferents trams (50%, 70% o 90%) en funció del valor cadastral de cada immoble.

El tercer tinent d'Alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, ha explicat que "el govern s'havia trobat un increment del 10% del valor cadastral que repercutiria en un augment de la quota del IBI". "A diferència del govern anterior, tenim clar que no començarem el mandat pujant l'IBI. Qualsevol canvi radical en la política fiscal ha d'anar precedida d'un diàleg social ampli amb tota la ciutadania. Aquestes ordenances estan pensades per ajudar a la ciutadania a pagar els seus impostos i redistribuir millor la riquesa", ha afirmat.

En aquest sentit, en aquestes ordenances el govern municipal contempla l'ampliació a 4 terminis per pagar la quota de l'IBI, a diferència de les 3 que hi havia fins ara; es creen 3 trams de bonificació de l'IBI per famílies nombroses, que aniran del 50 al 90%; es recupera el tipus impositiu del 30% de la plusvàlua i s'elimina la taxa de 7.69€ per activitats a l'espai públic que fins ara pagaven les entitats sense ànim de lucre.

Segons José Téllez, aquestes són unes ordenances fiscals "socialment més justes" i espera comptar amb el suport de tots els partits d'esquerres -el PSC és a l'oposició- per tal de poder-les aprovar en el pròxim ple de l'Ajuntament. La negociació amb la resta de partits no està tancada i el govern els emplaça a partir de la pròxima setmana per parlar-ne.

D'altra banda, la sessió d'audiència d'informació municipal sobre les ordenances fiscals i de preus públics del proper exercici es farà demà divendres 9 d'octubre, a les 19 hores, al Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, s/n) i la informació es podrà trobar a partir del proper dimarts 13 d'octubre a través de la web municipal www.badalona.cat/ordenaces2016.

Notícia relacionada

El PSC ha presentat les seves propostes a les ordenances fiscals 2016 
Han explicat que tenen com a objectiu 'beneficiar a aquells que més ho necessiten i reactivar l’ocupació i l’activitat econòmica' 

El Centre Cívic La Salut acull divendres 9 d'octubre la sessió d’audiència d’informació municipal sobre les ordenances fiscals de l’any 2016 
Tindrà lloc a les 19.00 hores, avinguda del Marquès de Sant Mori, s/n