El PSC ha presentat les seves propostes a les ordenances fiscals 2016
Han explicat que tenen com a objectiu 'beneficiar a aquells que més ho necessiten i reactivar l’ocupació i l’activitat econòmica'
Redacción - 09/10/2015 04:54
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=11972

El PSC ha presentat en una roda de premsa celebrada aquest dijous a la tarda les seves propostes a les Ordenances Fiscals 2016 que tenen com a objectiu beneficiar a aquells que més ho necessiten i reactivar l'ocupació i l'activitat econòmica.

El President del grup Municipal socialista, Álex pastor i el portaveu Rubén Guijarro han comparegut per tal d'exposar les propostes dels socialistes a les Ordenances Fiscals 2016. En paraules dels representants socialistes "Les ordenances fiscals són un instrument que ben utilitzat ha de servir per fer política social i reactivació econòmica. És per aquest motiu que el Grup Municipal Socialista presenta unes propostes perquè siguin incorporades en les Ordenances Fiscals per a l'any 2016. Trobem a faltar en la proposta del Govern Municipal, polítiques que vagin encaminades a millorar la situació dels badalonins i badalonines que més ho necessiten. Ens estranya que un govern d'esquerres deixi en l'oblit temes com les teleassistències o les bonificacions de l'IBI per a la gent gran i els aturats de llarga durada, la reducció de la quota que els pares i mares paguen per a dur els seus fills i filles a l'escola bressol o les famílies monoparentals. La proposta d'ordenances ens mostra unes ordenances poc treballades i poc ambicioses socialment"

Les Ordenances Fiscals, han explicat,  s'han d'utilitzar per reactivar l'economia, tot afavorint el l'ocupació, i especialment per a corregir les greus dificultats que experimenta molta gent a la ciutat. Per a intentar corregir aquesta situació, el PSC presenta un seguit de propostes, a les Ordenances Fiscals, en l'intent de pal·liar, expliquen, les dificultats als sectors més perjudicats per la crisi, i també per reactivar l'ocupació i l'activitat econòmica.

Propostes

Entre aquestes propostes han destacat la bonificació del 90% de l'impost de l'IBI per persones aturades de llarga durada, assimilar les bonificacions de les famílies nombroses a les famílies monoparentals. També la subvenció del 90% de l'IBI a totes les persones grans de més de 65 anys amb una renda familiar no superior a 1,5 del salari mínim interprofessional siguin vidus o vídues o no. Bonificació del 90% de la quota integra d'IBI a les entitats que desenvolupen activitats socials. Gratuïtat del servei de teleassistència per totes les rendes inferiors a 2,2 vegades l'IRSC (Indicador Renta de Suficiència de Catalunya), 1.460 €. Bonificació del 30% de la quota de l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, a favor d'obres que responguin al desenvolupament d'activitats econòmiques i professionals i que comportin la creació d'ocupació. És aquesta una mesura que ja està present en les ordenances fiscals d'altres ajuntaments. Reducció del 30,89% el preu públic mensual del servei d'escolarització de les Escoles Bressol de la ciutat. Eliminant així l'augment que va aplicar l'anterior govern. I la tarifa reduïda de 0 euros en la inscripció d'un gos o un gat en el cens municipal d'animals de companyia sempre que aquest provingui d'una adopció efectuada al Centre Comarcal d'Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès (CCAAC) i que portin un mínim d'un any al centre.

Notícia relacionada

El govern de Badalona proposa congelar l'IBI