Gran actuació dels Castellers de Badalona a La Conreria i a Santa Coloma de Gramenet

Redacción - 06/09/2010 05:17
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1198

Els Castellers de Badalona hem actuat aquest cap de setmana per partida doble. El dissabte es van lluir a La Conreria i van realitzar els castells bàsics de sis. El tres de sis d'inici va ser un castell ràpid i fàcil que, en ser un castell pesat de cara a les construccions de set, no va bellugar en cap moment. El quatre de sis de segona ronda va rodat de manera similar a l'anterior, tot i que degut a la canalla petita va trigar una mica més a pujar. Tot i així, el treball va estar amb el dos de sis, que degut a la descompensació d'alçades al tronc, se gons expliquen els castellers "ha fet que els segons i els terços haguessin de treballar amb una posició incòmode que han sabut treballar sobradament". Finalment els dos pilars de quatre van servir per acabar de rodar la canalla de cara a l'actuació de l'endemà a Santa Coloma.

Cap de setmana intens

I és que els Castellers de Badalona també actuàvem a la vila de Santa Coloma de Gramenet juntament amb la colla local. Per començar van alçar un pilar de quatre i acte seguit es va encetar la ronda de castells amb un tres de sis amb agulla. "El castell va pujar molt lent degut a l'estrena i rodatge del nou acotxador que es va trobar amb dificultats per arribar a dalt, i les males mides van fer que els terços s'obrissin de manera exagerada. De manera lenta però continuada la canalla va travessar, amb dificultats per baixar degut a les males mides, i finalment van poder sortir els dosos amb moltes complicacions, però treballant contínuament" destaquen els seus protagonistes.

Una esvelta i senzilla agulla va ajudar a tranquil·litzar els ànims per encarar el quatre de sis amb agulla que ha servit per estrenar tronc i canalla i es va executar de manera més calmada i serena. Sense cap complicació es va descarregar i, així, es va encarar amb confiança el dos de sis. Aquesta construcció, que els micacos fan amb mides molt grans i pesades de cara a rodar un possible tronc de dos de set, es va alçar amb millor quadratura que el dia anterior, i es va descarregar "molt plàsticament". 

Finalment, dos pilars de quatre van cloure una jornada de castells. Unes jornades que ajuden els micacos a encarar la intensa jornada castellera que l'espera per la diada de l'11 de setembre, actuació on els micacos "ens plantegem portar a plaça tres castells de set, i poder superar l'actual registre".