Prop d’un centenar de dones d’una trentena d’entitats de Badalona han fet una trobada participativa sobre les polítiques d’igualtat a la ciutat
Aquesta trobada ha estat, de fet, el pas previ per a la constitució del Consell de la Dona, que tindrà lloc el pròxim mes de gener
Redacción - 15/10/2015 13:29
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=12004

Prop d’un centenar de dones d’una trentena d’entitats de Badalona han fet una trobada participativa i oberta sobre les polítiques d’igualtat a la ciutat. Una trobada duta a terme aquest dimecres a la tarda i en la qual el govern de Badalona ha presentat les propostes en polítiques d'igualtat que el govern municipal vol posar en marxa. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat a les entitats presents que el govern "vol compartir amb les dones de Badalona la seva situació actual, els neguits, les fites i les bones pràctiques que l'Ajuntament vol aconseguir durant aquest mandat".

Aquesta trobada ha estat, de fet, el pas previ per a la constitució del Consell de la Dona, que tindrà lloc el pròxim mes de gener. Amb la intenció de començar a elaborar una diagnosi de quina és la situació de les dones a Badalona, les assistents a la presentació s'han reunit en diversos grups de treball i elaborat així diferents propostes de millora que es podrien afegir a les polítiques d'igualtat impulsades pel govern.

Durant la seva intervenció davant de les entitats que treballen en temes d'interès per a les dones, l'alcaldessa ha posat de manifest que els eixos transversals i troncals del govern de Badalona són "les polítiques d'igualtat, de gestió de les diversitats i de lluita contra qualsevol forma d'exclusió social, sent la participació l'eina bàsica per a la construcció de la ciutat en tots els seus àmbits, inclòs el de les dones".

Dolors Sabater ha explicat que "el govern aposta per un espai públic democràtic en una ciutat on no hi càpiguen discursos ni pràctiques que divideixin els badalonins i badalonines per raons de procedència, gènere, religió, edat, cultura o orientació sexual".

L'alcaldessa ha afirmat que en relació a les polítiques municipals relacionades amb les dones "hi ha molt marge de millora, especialment en el circuit de protecció que segueixen les dones que són víctimes de violència de gènere, un circuit que ja s'ha començat a reformar.

Sabater ha indicat que l'actual Govern vol incorporar més entitats ciutadanes al Consell de la Dona. "El Consell de la Dona s'ha d'airejar, ha de recuperar el vigor que tenia, ha de ser útil de veritat i ha de tornar a ser una eina de dinamització de les polítiques d'igualtat", ha afegit l'alcaldessa.