Celebrada la primera reunió interna de treball per definir el Pla estratègic de Badalona que impulsi la reactivació econòmica de la ciutat
La jornada ha comptat amb la presència d’agents socials, experts, acadèmics i representants municipals
Redacción - 19/11/2015 06:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=12209

El Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) ha acollit avui la primera reunió interna de treball organitzada per l'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l'Ajuntament de Badalona per definir el Pla Estratègic d'aquesta ciutat que impulsi la reactivació econòmica del municipi. La trobada ha comptat amb la participació d'agents socials, experts, acadèmics i representants municipals els quals han fet una primera anàlisi sobre l'estratègia que cal seguir per definir el model de reactivació econòmica de Badalona en el marc del Barcelonès Nord i dins de l'àmbit metropolità.

A la jornada hi han participat l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el primer tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; i el segon tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas. També han intervinguts alguns experts en aquest àmbit com el coordinador general del Pla estratègic metropolità de Barcelona, Carles Castells; l'exsecretari d'Estat d'Universitats, el badaloní Màrius Rubiralta; i l'urbanista Miquel Barceló, impulsor del 22@. S'ha comptat amb l'assistència de representants de Pimec, sindicats, de la Federació Empresarial de Badalona i de tècnics municipals.

El segon tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible ha explicat que "l'aposta del govern és tenir un model productiu que generi activitat econòmica amb ocupació de qualitat, modernitzar els polígons industrials, atraure talent i empreses de nova economia. Cal fer una reflexió estratègica amb l'objectiu de convertir Badalona en una ciutat del coneixement, amb noves empreses vinculades a la investigació biomèdica i potenciar el seu desenvolupament en el marc de l'eix d'atracció per a la innovació i la recerca que formen el campus del Besòs, el campus de Torribera, el districte 22@ i Can Ruti". "Entrem en una estratègia de poder rebre fons de la Unió Europea i de la Generalitat de Catalunya per modernitzar econòmicament el municipi", ha destacat el regidor.

Àlex Mañas també ha afirmat que "la definició de les estratègies de reindustrialització i de creixement econòmic ha de fer-se de manera consensuada amb els agents socials, la ciutadania, amb els partits de l'oposició, amb els municipis de l'entorn i amb una perspectiva que perduri més enllà dels quatre anys del present mandat".