Badalona commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
La plaça de la Vila serà l’escenari aquest dimecres 25 de novembre d’una representació on les dones mostraran el seu rebuig a la violència de gènere i posteriorment es farà un acte institucional al saló de plens
Redacció/ Imatge: Arxiu - 24/11/2015 05:49
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=12234

Badalona commemorarà aquest dimecres, 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb un acte institucional al saló de plens de l'Ajuntament i amb l'escenificació, a la plaça de la Vila, per part de les dones, del seu rebuig a la violència de gènere.

Durant tota la jornada hi haurà penjada en el balcó de la Casa de la Vila una pancarta amb el lema 'Contra totes les violències masclistes' i al peu de la plaça hi haurà una bandera lila amb crespó negre.

A les 17.30 hores, les dones de la ciutat escenificaran el seu rebuig a la violència amb una acció que consistirà en posar sobre el paviment de la plaça de la Vila una gran mà amb llaços negres amb el nom de totes les dones que han estat víctimes mortals aquest 2015 a l'Estat a causa de la violència masclista. Al mateix temps diverses fileres de dones sostindran mans de color lila (que representen a les dones) i mans negres (representant la violència), amb la intenció de voler significar que unes (les liles) aturen les altres (les negres).

Posteriorment, a les 18.30 hores, es farà al saló de plens de l'Ajuntament l'acte institucional que comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; dels grups municipals i de grups i entitats de dones de la ciutat. Durant l'acte es llegirà el manifest unitari, es recitaran poemes i es sentiran frases relacionades amb la commemoració. Finalment es guardarà un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència de gènere.