ISAND (The Master), un curtmetratge d’animació, guanya la Venus a la millor pel·lícula de la 41a edició del FILMETS Badalona Film Festival
Més de 16.500 espectadors han gaudit dels millors curtmetratges internacionals i catalans a Badalona
Redacción/Filmets - 30/11/2015 05:36
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=12255

La 41a edició del FILMETS Badalona Film Festival tanca amb un èxit d'espectadors als cinemes i a les seus de la ciutat. Més de 16.500 espectadors han gaudit dels millors curtmetratges internacionals i catalans a Badalona. La Nit de les Venus, la cerimònia de cloenda, ha estat una nit plena de premis i sorpreses.

Espartac Peran, Lídia Heredia i la presentadora de Televisió de Badalona, Bàrbara Sedó, han conduït la NIT DE LES VENUS d'enguany que s'ha pogut veure en directe per la Xarxa de Comunicació Local en una vintena de televisions locals catalanes.

La pel·lícula, ISAND (THE MASTER), d'Estònia, dirigida per Riho Unt ha estat la pel·lícula guanyadora de la 41a edició. ISAND (THE MASTER) és un curtmetratge d'animació sobre com es construeixen les relacions de poder entre un gos i un mico. Aquest curtmetratge es va presentar en la darrera edició del festival d'Annecy, el més important de cinema d'animació d'Europa.El premi especial del jurat ha estat atorgat a DISCIPLINE, un curtmetratge de Suïssa dirigit per Christopher M. Saber, sobre una discussió entre persones de diverses cultures que s'inicia quan un pare dóna una bufetada a la seva filla en un ultramarins.

La Venus de Badalona i els 750 euros a la millor ficció han estat atorgats a LISTEN, una coproducció de Finlàndia i Dinamarca, dirigida per Hamy Ramezan i Rungano Nyoni.

Evelyne El Garby Kai, actriu principal del curtmetratge francès AU SOL, ha obtingut la Venus de Badalona a la millor interpretació femenina.

Christian Redl i Edin Hasanovic, actors del curtmetratge alemany SCHULD UM SCHULD, han guanyat la Venus de Badalona a la millor interpretació masculina. Enguany el jurat especialitzat dels Amics del Teatre Zorrilla ha decidit atorgar el premi als dos actors protagonistes.

ZERO, una producció catalana de David Victori, ha obtingut la Venus a la millor producció espanyola i a la millor música original.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha entregat la Venus a la millor producció Europea a OS MININOS DO RIO.

Premi d'honor a Montserrat Carulla

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha lliurat el premi d'honor a Montserrat Carulla pel fet de ser un referent del nostre cinema, teatre i televisió i per estar compromesa amb la nostra societat, el curtmetratge i els festivals de cinema de Catalunya.

Lluís Llach ha estat la gran sorpresa de la nit. Ha entregat la Venus a la millor producció catalana a EL CORREDOR de José Luis Montesinos.

Més informació www.festivalfilmets.cat