La visita a Badalona de l'eurodiputada de la UMP de Nicolas Sarkozy genera polèmica

C. B./Agencias - 18/09/2010 02:19
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1239

La visita que va fer ahir l'eurodiputada de la UMP de Nicolas Sarkozy, MarieThérèse Sanchez-Schmid, als barris de la Salut i Sant Roc de Badalona, i promoguda pel PP de Catalunya, ha generat una gran polèmica i un debat a peu de carrer. I és que aquesta visita s'ha fet en ple debat a la Unió Europea per la decisió de França d'expulsar els romanesos instal·lats en assentaments il·legals.

A la seva visita, als barris de la Salut i Sant Roc a Badalona, l'eurodiputada ha estat acompanyada per La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, l'eurodiputat popular Santiago Fisas i el president del Partit Popular a Badalona, Xavier García Albiol. Durant aquesta visita, que ha estat molt seguida pels veïns i veïnes de la zona, l'eurodiputada ha explicat que ha detectat a Badalona "conflictes entre els veïns i els immigrants de l'est", i ha assegurat que els badalonins li han traslladat que tenen "por". Però també ha assenyalat que a Badalona no hi ha cap campament sinó més bé "problemes de convivència". De fet, Sanchez-Schmid, tot i defensar la política d’immigració de Nicolas Sarkozy, ha reconegut als mitjans de comunicació que l’expulsió dels immigrants irregulars "no és la solució ideal" però "tampoc ho és deixar les coses com estan".

Per la seva banda la presidenta del PP de Catalunya ha reclamat per part de la resta dels partits polítics que es debati la immigració, tema que serà una de les qüestions més importants de la campanya electoral. En aquest sentit, ha reclamat al Govern un control fronterer més gran en els aeroports per evitar un "efecte crida" de la immigració il·legal.

Reaccions

Les reaccions del Govern de Badalona no s'han fet esperar, i s'ha reiterat que l'eurodiputada francesa s'ha equivocat de ciutat i d'interlocutor per analitzar el problema dels assentaments de gitanos romanesos fora de França. Segons l'alcalde de Badalona, Jordi Serra "és cert que tenim problemes puntuals de convivència però no per això es pot estigmatitzar cap barri i per extensió tota la ciutat".
I ha afegit que a Badalona s'està treballant des de fa temps per la integració i per la cohesió social; "cal destacar la feina que a Badalona fa la Unitat de Convivència de la Guàrdia Urbana (UCO). Els agents d'aquesta unitat treballen intensament des de fa anys en aquest àmbit per solucionar, intervenir i prevenir els problemes de convivència que es poden generar. El nombre d'habitatges sobreocupats a Badalona ha disminuït de manera notable" ha indicat Serra.

El primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, ha manifestat que “el debat sobre l’expulsió de ciutadans romanesos que s’ha iniciat des de França és una qüestió que cal abordar amb responsabilitat, i no és responsable fer venir a Badalona una diputada francesa perquè vegi què passa en una ciutat on, malgrat els problemes, no es dóna la situació que es dóna a França”

Respecte a aquesta polèmica des del Govern Municipal s'ha anunciat que es presentarà una queixa formal davant el cònsol de França.

Els veïns i veïnes demanen solucions

També els veïns i veïnes de la Salut i Sant Roc han explicat els seus punts de vista respecte a la visita d'ahir. Ho han fet a peu de carrer on el tema estava ahir ben candent. "Òbviament la solució no és l'expulsió dels romanesos gitanos, però s'ha de refer la política d'actuació sobre aquest tema. Per exemple augmentar les polítiques de control i d'integració". Explica A. T.,  veïna d'origen romanés i que porta uns quatre anys a Badalona.