Es busquen els set tresors del patrimoni cultural de Badalona
És una campanya que té com objectiu donar a conèixer la ciutat i que serveix d'avantsala a les activitats de Badalona com Capital de Cultura Catalana 2010
Clara Bayo - 30/09/2009 12:26
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=131

Si ets badaloní i coneixes algun lloc emblemàtic cultural de la ciutat que consideris un tresor, doncs tens fins al 30 d'octubre per a presentar la teva proposta a l'Organització de Cultura Catalana, a través del correu electrònic: info@ccc.cat. Es tracta d'una campanya que busca els set tresors materials patrimonials de la ciutat i que segons el regidor de cultura, Mateu Chalmeta té com objectiu "divulgar d'una manera didàctica el patrimoni cultural de Badalona, donar-lo a conèixer també a l'exterior de la ciutat i motivar amb això la visita dels llocs escollits".

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, el regidor de cultura, Mateu Chalmeta i el president de l'Organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han estat els encarregats de presentar la campanya i el calendari previst.

Targeta de Presentació de la ciutat

Per a començar, a partir de demà, 1 d'octubre, totes les persones o entitats de Badalona podran presentar les seves propostes a través del correu electrònic info@ccc.cat i defensar-les tan bé com sigui possible, aportant dades, fotografies i tot el que cadascun cregui convenient. Tot aquell interessat té fins al 30 d'octubre per a participar. "Esperem rebre moltes candidatures, això vol dir que haurem assolit el nostre objectiu de divulgar els béns patrimonials de la ciutat" comenta Tudela, qui ha recalcat la gran participació en les campanyes realitzades en altres ciutats com Barcelona, Madrid o Brasil. "Són llocs molt diferents entre si, però tenen en comú el fort impacte de la campanya i l'enorme participació ciutadana".

Després d'aquest termini de presentació de candidatures, a partir del mes de novembre, tot el món podrà votar a través de la pàgina web www.ccc.cat i escollir quines considera els set tresors del patrimoni cultural de Badalona. Els resultats es donaran a conèixer a principis de desembre, i els set tresors de Badalona passaran a formar part de la llista de patrimonis culturals que existeix en tot el món, entre els quals destaquen Madrid, Barcelona o Brasil, entre d'altres. Segons Chalmeta "aquesta campanya és l'avantsala a Badalona Capital de Cultura 2009, ja que farem activitats que tinguin a veure amb els set tresors que surtin de la votació, com poden ser visites guiades".

Més informació aquí