Badalona dota tots els seus mercats municipals de desfibril·ladors automàtics
Amb aquesta iniciativa s’amplia la campanya ‘Badalona Ciutat Cardioprotegida’ que en una primera fase va suposar la instal·lació de desfibril·ladors a 26 farmàcies de la ciutat
Redacción - 15/06/2016 05:58
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=13232

Badalona s'ha convertit en una de les primeres ciutats de Catalunya i d'Europa que té tots els seus mercats municipals cardioprotegits. Això vol dir que en cadascun dels sis mercats municipals de la ciutat (la Salut, Llefià, Maignon, Morera-Pomar, Sant Roc i Torner) s'han instal·lat desfibril·ladors automàtics amb l'objectiu de prevenir les morts sobtades.

Aquest dimarts al matí s'ha presentat al Mercat de la Salut el projecte ‘Mercats de Badalona Cardioprotegits', acte que ha comptat amb la presència del regidor de l'Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot. També hi han assistit el president de l'Associació Barcelona Salut, doctor Josep Brugada; la presidenta de la Federació de Mercats de Badalona, Glòria Villanueva; i el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau

Aquest projecte està impulsat per l'Ajuntament de Badalona, l'Associació Barcelona Salut, la Federació de Mercats de Badalona i l'Obra Social La Caixa. La iniciativa forma part del projecte genèric ‘Badalona Ciutat Cardioprotegida', que es va presentar el mes de març passat i que en una primera fase instal·lava desfibril·ladors automàtics a 26 farmàcies repartides per tota la ciutat.

El regidor Francesc Ribot ha explicat que amb aquesta iniciativa "Badalona no només és la primera ciutat de Catalunya amb tots els mercats cardioprotegits sinó que passa a ser una de les primeres ciutats de tot Europa amb aquesta característica, la qual cosa ha de ser un motiu d'orgull per a tota la població". "Després de la bona experiència viscuda amb la instal·lació de desfibril·ladors a les farmàcies, el següent pas ha estat el d'instal·lar-los en els mercats municipals, per on cada any passen més de 2 milions de persones", ha afegit.

El fet que aquests desfibril·ladors estiguin situats en llocs molt visibles i molt accessibles fa que es consideri cardioprotegida no només la zona comercial de cada mercat sinó també els voltants d'aquests mercats. A Badalona hi ha 6 mercats municipals amb 295 parades interiors i 24 d'exteriors.