Demà jornada de portes obertes de l’Escola Bressol Municipal Virolet de Bufalà
La nova llar d’infants amb 107 places està situada a l’avinguda d’Extremadura i començarà les classes el dilluns
Redacción - 15/10/2010 01:39
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1339

La nova Escola Bressol Municipal Virolet que obrirà les aules el proper dilluns 18 d'octubre ha organitzat, per demà dissabte, una jornada de portes obertes d'11.00 a 14.00 hores amb l'objectiu de que tots els ciutadans que ho vulguin s'acostin a les noves instal·lacions que acolliran 107 infants en aquest curs 2010-2011.

Les obres d'aquest nou equipament es van iniciar el novembre de 2009. El centre està situat en una peça de terreny configurada pels carrers del Molí de la Torre, de Guipúscoa i d'Extremadura, al barri de Bufalà. La llar d'infants anirà configurant l'illa d'equipaments educatius del districte 3, igual que s'ha anat configurant l'illa d'equipaments del districte 8 al voltant de l'Escola Bressol Uni Dori de Montigalà.

La nova escola bressol disposa d'uns 1.200 m2 construïts, amb 250 metres per a patis, i organitzada en una planta baixa des de l'avinguda d'Extremadura amb aules, un saló d'usos múltiples i el pati de jocs. A la planta semisoterrani, planta baixa a la qual s'hi accedeix des del carrer del Molí de la Torre, s'organitza l'àrea administrativa, docent i de serveis.

Les 107 places estan distribuïdes en una aula per a nens de 0 a 1 anys amb 8 places, tres aules per a 13 nens i nenes d'1 a 2 anys i tres aules per a nens de 2 a 3 anys, amb 20 places cadascuna.

Cançons de bressol

El nou centre segueix la mateixa línia que les dues darreres escoles bressols municipals que van entrar en servei, Uni Doni de Montigalà i Pam i Pipa, de Sistrells. A aquestes tres (Bufalà, Montigalà i Sistrells), que sumen 321 places, cal afegir les de Ralet Ralet (53 places) de Sant Roc, i Nero Nas (41 places) de Llefià.

Quan es va crear el Servei d'Escoles Bressol de la ciutat es va decidir que els noms d'aquestes escoles farien referència a cançons de bressol, de moixaines, de jocs de falda, entre d'altres i encara que no tinguessin un significat específic. Partint d'aquestes premisses, es va passar una llista amb títols al Consell d'Infants de la ciutat i la prioritat dels noms s'ha establert a partir de les cançons més votades. La cinquena va ser Virolet.