Neix a la ciutat la plataforma 'Badalona es mou'
Una iniciativa impulsada per la Federació d'Ampes de Centres Públics de Badalona per reivindicar un ensenyament públic de qualitat
Redacción - 22/10/2010 02:54
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1371

Des del sector educatiu han volgut sumar forces per fer front a les mancances que troben a l'ensenyament públic. Així ha nascut la plataforma Badalona es mou, un espai de trobada de tots els sectors implicats en l’Educació i un espai de comunicació entre els mestres i les mestres de Badalona per unir-se en la defensa de l'Ensenyament públic. 

Aquesta és una iniciativa que pretén demostrar la disconformitat amb les mesures preses pel Departament d'Ensenyament, i que surt de la Federació d'Ampes de Centres Públics de Badalona. Aquesta està treballant per "una resposta unitària del sector educatiu a Badalona, atenent d’aquesta manera, la petició de recolzament que diversos claustres han fet a les famílies dels Alumnes". Segons els seus responsables "creiem que davant d’una problemàtica d’aquestes característiques es totalment necessari ser capaços de reunir a tota la comunitat educativa, enfortint els vincles que ens uneixen, mostrant una postura comuna fruit dels consens i el diàleg que tant trobem a faltar al Departament d’Educació".

Amb tot això i després de comprovar altres moviments com Castelldefels es mou i el Baix Llobregat es mou, presenten, en primer lloc, la proposta anomenada dimarts GROC que consisteix en que els mestres portin cada dimarts una samarreta amb el lema: "SOS. Ensenyament públic de qualitat". Els promotors d'aquest moviment a Badalona tenen la intenció d'englobar dins de la mateixa plataforma a famílies, mestres i alumnes. Es per això que han convidat a totes les AMPAs i Claustres de Centres Públics de Badalona a "fer pinya per poder fer visible una postura unitària enfront de les retallades en ensenyament".
Ens el pròxims dies es portarà a terme una recollida de signatures, la creació d'un manifest on quedin clarament exposades les reivindicacions del mestres i la unitat entre famílies i mestres i la gestió de les comandes de les samarretes.
Més informació sobre la plataforma aquí