Badalona signa un protocol de col·laboració per impulsar el turisme

Redacción - 25/10/2010 01:13
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1380

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, han signat un protocol de col·laboració per a la posada en valor dels recursos turístics intangibles situats a Badalona que estan contemplats en el Pla d'Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya.

Aquest pla identifica quins són els elements intangibles del patrimoni cultural de Catalunya que tenen potencialitats turístiques, els situa en el territori de forma ordenada i el categoritza en previsió d'un futur desenvolupament de les seves potencialitats, de forma que sigui possible singularitzar i diferenciar l'oferta turística de cada indret concret.

El Pla i el Catàleg de Recursos Turístics Intangibles situen al municipi de Badalona diversos recursos intangibles considerats i vinculats a la marca, La Catalunya dels ibers, grecs, romans i visigots, La Catalunya dels monarques: l'esplendor medieval, La Catalunya Rebel i La Catalunya de la creativitat i de les llibertats.

En aquest sentit el municipi impulsarà actuacions de posada en valor turístic d'aquests intangibles que s'ordenaran al voltant dels recursos Els Ibers, els Romans, les ciutats reials, Pirates i Corsaris, País d'empreses, País d'esport i País de Festes i Tradicions.

Mitjançant aquest protocol el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa impulsarà les propostes de projectes turístics que presenti l'Ajuntament de Badalona, vinculades als recursos turístics intangibles del Museu de Badalona, Poblat Ibèric Turó d'en Boscà, Magna Celebratio, Via Augusta, Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Fàbrica Anís del Mono, Palau d'Esports i Festa de maig de Sant Anastasi.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, afirma que "es tracta d'un bon protocol per a Badalona ja que servirà per desenvolupar en el futur les potencialitats turístiques d'aquesta ciutat". La signatura del document ha tingut lloc a la Casa dels Dofins, una casa senyorial de l'època romana situada al carrer Lladó del barri de Dalt la Vila.